Άμεσα τα αποτελέσματα από την εξεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου

13:05 16/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Άμεσα θα είναι τα αποτελέσματα για την Κύπρο της νέας προοπτικής από την εξεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου, παρόλο που η αξιοποίηση του δεν θα καταστεί δυνατή για κάποια χρόνια, δηλώνει η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου σε συνέντευξή της στο ΚΥΠΕ.

Η Υπουργός αναφέρεται στο μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από ισραηλινές και διεθνείς εταιρείες για συμμετοχή

στο 2ο γύρο αδειοδοτήσεων ή σε έργα που έχουν να κάνουν με την περιφέρεια της εξόρυξης, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει δοθεί υπόσχεση σε οποιονδήποτε για το 2ο γύρο αδειοδοτήσεων. Αναφέρει επίσης ότι η Κυβέρνηση ήδη μελετά αίτημα της εταιρείας Delek για απόκτηση μεριδίου 30% της άδειας της εταιρείας Noble για το οικόπεδο 12.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για προσωπικούς προβληματισμούς υπογραμμίζει, απαντώντας σε όσους της ασκούν κριτική για τους χειρισμούς της. Δηλώνει ότι επιθυμεί τη συνεργασία και την αξιοποίηση όλων των στελεχών συμπεριλαμβανομένου και του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας Σόλωνα Κασίνη, προσθέτοντας ωστόσο ότι ακόμα και αν αυτή δεν υπάρξει, η εργασία θα διεκπεραιωθεί.

Κληθείσα να πει την άποψη της για το ότι η επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στην πλατφόρμα της Noble έχει σχολιαστεί αρνητικά, η κ. Αντωνιάδου αναφέρει ότι δεν θεωρεί ότι θα ήταν υπερβολικό ο ηγέτης του κράτους να ενδιαφερθεί να επισκεφθεί τον τόπο όπου μπορεί να διαφοροποιείται το μέλλον του.

Αισιόδοξη παρουσιάζεται η Υπουργός όσον αφορά το μέλλον της κυπριακής οικονομίας, η οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, έχει αποδείξει ότι έχει αντοχές, ενώ αναφέρει ότι ο τουρισμός έχει λειτουργήσει αυτό το χρόνο ως ο στυλοβάτης της οικονομίας. Παράλληλα, ανακοινώνει τη διοργάνωση Φόρουμ Τουρισμού στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα