Άμεση αντικατάσταση Ντάουνερ μετά και τις νέες δηλώσεις του,ζητά ο Λιλλήκας

13:23 25/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε σήμερα ότι “ο κ. Ντάουνερ έχει πλέον αποθρασυνθεί και με δηλώσεις του στους Times αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού θεωρεί `διαφιλονικούμενες τις πηγές Φυσικού Αερίου που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ’.

Σε δηλώσεις στο εκλογικό του επιτελείο, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι μετά και τη νέα πρόκληση του

κ. Ντάουνερ, καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ την άμεση αντικατάσταση του εδώ εκπρόσωπου του.

“Αν ο Πρόεδρος δεν το πράξει, δεσμεύομαι ότι αν οι πολίτες με τιμήσουν με τη ψήφο τους και με αναδείξουν στο ανώτατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα απαιτήσω την άμεση αντικατάσταση του κ. Ντάουνερ”, είπε.

Με τις χθεσινές του δηλώσεις, πρόσθεσε, «προειδοποίησα ότι η χλιαρή αντίδραση έναντι του κ. Ντάουνερ δεν έχει αποτελέσματα και δυστυχώς, επιβεβαιώθηκα».

Έχει κατ’ επανάληψη αποδειχθεί, ανέφερε, ότι ο κ. Ντάουνερ λειτουργεί εκτός όρων εντολής και ενεργεί ως πρεσβευτής των τουρκικών επεκτατικών συμφερόντων.

“Καλώ και τους συνομιλητές του κ. Ντάουνερ, τον κύριο Νίκο Αναστασιάδη και τον κύριο Σταύρο Μαλά, όπως ενωμένοι απαιτήσουμε την άμεση αντικατάσταση του κ. Ντάουνερ. Έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε με αποφασιστικότητα τα εθνικά μας συμφέροντα έναντι αυτών που τα υποσκάπτουν, όποιοι κι’ αν είναι αυτοί”, συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει ότι προς το παρόν μόνο αυτός ζητεί την αντικατάσταση Ντάουνερ, είπε ότι αυτό πρέπει να προβληματίσει τους Κύπριους πολίτες.

“Από τα γνωστά έγγραφα του κ. Ντάουνερ που είχαν διαρρεύσει – αν θυμάστε – κάποιες κομματικές ηγεσίες, κάποιοι κομματικοί ηγέτες, είχαν αναλάβει δέσμευση έναντι του κ. Ντάουνερ ότι θα υπερασπιστούν εντός του κόμματος τους τις θέσεις στις διαπραγματεύσεις κι ότι θα επέβαλλαν αυτές τις θέσεις και στους ψηφοφόρους του κόμματος τους. Φαίνεται ότι κάποιοι εκπληρώνουν αυτές τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν έναντι του κ. Ντάουνερ”, δήλωσε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Νέα Υόρκη, αναφέροντας πως “με την καταγραφή των λεγόμενων συγκλίσεων ουσιαστικά γίνεται προσπάθεια να κλειδώσουν αυτές τις συγκλίσεις μέσα από ένα δεσμευτικό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας”.

Είναι μια εξέλιξη, είπε, που πρέπει οπωσδήποτε να αποτραπεί. «Από δικής μου πλευράς δηλώνω δημόσια έναντι των πολιτών ότι δεν με δεσμεύουν οι διμερείς υποχωρήσεις μας ούτε και οι λεγόμενες συγκλίσεις», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει ότι στα έγγραφα συμφωνίας ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ που διέρρευσαν δεν αναφέρεται πουθενά ο όρος διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, είπε ότι αυτό δεν τον εκπλήττει.

“Είχα προβλέψει ότι θα υπάρξουν πολλές διατυπώσεις για να καλύψουν τις μεγάλες αντιθέσεις και το χάσμα που χωρίζει τις θέσεις του κ. Αναστασιάδη από τις επίσημες παραδοσιακές θέσεις του ΔΗΚΟ. Φαίνεται ότι κάποιες από τις αντιθέσεις προσπάθησαν να τις υποκρύψουν για να τις αποκρύψουν από τους

Keywords
Τυχαία Θέματα