‘Αν δεν υπάρξει ξεκάθαρη ενότητα στόχων θα έχουμε πρόβλημα’

15:02 2/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι πανέτοιμος για την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής ενότητας στόχων στο Κυπριακό είπε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης, προσθέτοντας ότι αν δεν υπάρξει ξεκάθαρη ενότητα στόχων, θα αντιμετωπίσουμε πάρα πολλές δυσκολίες για αντιμετώπιση της τουρκικής αδιαλλαξίας.

Κληθείς, σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, να σχολιάσει αναφορές του κ. Αναστασιάδη σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα (Φιλελεύθερος) χθες στις οποίες έκανε λόγο για λανθασμένη πορεία στο Κυπριακό και επέκρινε τον Πρόεδρο Χριστόφια ότι δεν λαμβάνει υπόψη

τις συγκλίσεις άλλων κομμάτων, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι «θέλω να θυμίσω ότι αυτή την πορεία στο Κυπριακό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ο κ. Αναστασιάδης τη στήριζε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ο κ. Χριστοφίδης, όχι απλώς ενημερώνει πλήρως τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά ακούει και προσπαθεί να συνθέτει θέσεις και απόψεις. Ακόμη και κατά την πρόσφατη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε πολύ συγκεκριμένες εισηγήσεις και για επαναβεβαίωση του ομόφωνου ανακοινωθέντος του Εθνικού Συμβουλίου του Σεπτέμβρη του 2009, ούτως ώστε να επαναβεβαιωθούν οι βασικές θέσεις της δικής πλευράς, διότι, δυστυχώς, ακόμη και ο επιδιωκόμενος στόχος σήμερα από κάποιους τίθενται εν αμφιβόλω. Το Εθνικό Συμβούλιο έχει καταλήξει και σε άλλες ομόφωνες τοποθετήσεις, όπως στη θέση του πως δεν μπορεί να αποδεχθεί επιδιαιτησία, τεχνητά χρονοδιαγράμματα, διαμεσολάβηση ή οποιαδήποτε άλλη μορφή παραβίαση της υφισταμένης διαδικασίας».

Αρα, συνέχισε, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι έτοιμος όχι μόνο για διάλογο, αλλά και για να συζητήσει θέσεις των κομμάτων οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τη δική μας πλευρά. Αλλωστε, κατά την τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου είχε προτείνει και μια κοινή προσπάθεια της Κυβέρνησης, των κομμάτων, της Βουλής ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί η τουρκική αδιαλλαξία και η τουρκική προκλητικότητα».

Από κει και πέρα, είπε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «οι θέσεις του καθενός στην Κύπρο είναι πολύ καλά γνωστές. Όπως πολύ καλά γνωστές στον Κύπριο πολίτη είναι και οι θέσεις του κ. Αναστασιάδη τις οποίες εμφανώς προεκλογικά προσπαθεί να αλλάξει ή να παρουσιάσει ως αλλαγμένες. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε θέσεις του κ. Αναστασιάδη κατά τα προηγούμενα χρόνια, για παράδειγμα σε σχέση με το Σχέδιο Ανάν, αλλά αναφέρομαι σε πολύ πρόσφατες τοποθετήσεις, όπως η θέση για διεύρυνση των συνομιλιών που οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε τετραμερή και πενταμερή διάσκεψη, με την οποία διαφώνησαν όλες οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Αναφέρομαι, επίσης, στη θέση του κ. Αναστασιάδη περί χαλαρής ομοσπονδίας με την οποίαν, επίσης, διαφωνούν όλες οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις».

Κληθείς να σχολιάσει αναφορά του κ. Αναστασιάδη ότι τον πρώτο λόγο για τις συνθήκες ενότητας την έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος δεν συμβάλλει στο να υπάρχει αυτή η ενότητα ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι «για ν

Keywords
Τυχαία Θέματα