Αναγκαία η μεταρρύθμιση και ο εκσυγχρονισμός των Δήμων

14:16 27/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η μεταρρύθμιση και ο εκσυγχρονισμός των Δήμων είναι αναγκαία αν πρόκειται να προχωρήσουμε σοβαρά στο θέμα των εξοικονομήσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ενωσης Δήμων Αλέξης Γαλανός μιλώντας ύστερα από συνάντηση αντιπροσωπείας της Ενωσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Γαλανός είπε ότι ήταν πολύ χρήσιμη η συνάντηση, που έγινε παρουσία και του ΥΠΕΣ, καθώς επιβεβαιώθηκε η απόφαση για δημιουργία Μικτής Επιτροπής μεταξύ Κυβέρνησης και Εκτελεστικής Επιτροπής της Ενωσης Δήμων, η οποία

θα μελετήσει τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εφ’ όλης της ύλης.

«Δεν είναι θέμα συμπλεγματοποίησης, συνένωσης ή ακόμη και αριθμού Δήμων. Το βασικό είναι να λειτουργούν σωστά οι Δήμοι, να υπάρξουν σοβαρές εξοικονομήσεις, αλλά και ταυτόχρονα να ενισχυθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, να βρεθούν ίδιοι πόροι και έτσι να μην εξαρτώνται από την Κυβέρνηση, αλλά και να ακολουθηθεί η ευρωπαϊκή Χάρτα όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μιλάμε για μεταρρύθμιση που σημαίνει και οικονομίες και πολλή αυτοπειθαρχία από πλευράς Δήμων», συνέχισε.

Ο κ. Γαλανός είπε ότι η Ενωση χαιρετίζει τις αποφάσεις που λαμβάνονται καθώς και το διορισμό της Επιτρόπου Μεταρρύθμισης όσον αφορά το δημόσιο τομέα, προσθέτοντας ότι η Κύπρος χρειάζεται σήμερα ένα νέο μοντέλο Δημόσιας Υπηρεσίας.

Ερωτηθείς αν υπάρχει μορατόριουμ προσλήψεων στους Δήμους, ο κ. Γαλανός απάντησε καταφατικά λέγοντας ότι είναι γενικό το μορατόριουμ, ενώ αναφέρθηκε και σε πολλά άλλα μέτρα.

«Εχω αποστείλει στους Δήμους την Έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας με την ειδική αναφορά που γίνεται σε κάθε Δήμο και ζητώ έκθεση για να μας πουν ποια μέτρα έχουν ήδη εφαρμόσει και ποια έχουν υπόψη τους να εφαρμόσουν. Θα συνεργαστούμε στενά και με τη Γενική Ελέγκτρια για να γίνουν αυτά που πρέπει», είπε ο κ. Γαλανός.

Keywords
Τυχαία Θέματα