“Αναγκαία η πειθώ για εμπέδωση της οδικής συνείδησης”

11:13 16/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Παρά τις οργανωμένες προσπάθειες που καταβάλλει το κράτος, το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας παρουσιάζεται ιδιαίτερα σοβαρό στις νεαρές ηλικίες, οι οποίες είναι πιο ευάλωτες στο αλκοόλ, τα ναρκωτικά, την υπερβολική ταχύτητα, την επιδειξιομανία, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκά Λουκά, υπογραμμίζοντας ότι είναι αναγκαίο οι νέοι να προσεγγίζονται στους δικούς τους χώρους και να ενημερωθούν γύρω από την υπεύθυνη οδήγηση.

Σε χαιρετισμό του στη δημοσιογραφική διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Δυστυχήματα, ο κ. Λουκά ανέφερε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης

και Δημόσιας Τάξης βρίσκεται σε άρτια συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία στις δράσεις για ουσιαστική μεταστροφή της οδικής νοοτροπίας των πολιτών και τη δημιουργία κυκλοφοριακής αγωγής και συνείδησης.

“Είναι εδώ που έγκειται η μοναδικότητα του θεσμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Δυστυχήματα: στο ότι πρόκειται για ένα γεγονός κατά το οποίο οι νέοι προσεγγίζονται στους δικούς τους χώρους, στη δική τους «έδρα», από συνομήλικους τους που ενδιαφέρονται να τους ενημερώσουν γύρω από την υπεύθυνη οδήγηση,” πρόσθεσε.

Οπως είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αυτός ο διάλογος μεταξύ των νέων ανθρώπων αποτελεί και το μεγάλο πλεονέκτημα της πρωτοβουλίας αυτής.

“Σε αντίθεση με το δασκαλίστικο ύφος των μεγάλων, το οποίο οι νέοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν, η απλή και φιλική αυτή προσέγγιση φέρει περισσότερη αξιοπιστία και πειθώ”, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι “σκοπός όλων μας είναι η εμπέδωση της υπευθυνότητας στην οδήγηση και η εξάλειψη των τροχαίων δυστυχημάτων με θύματα, στη θλιβερή τους πλειοψηφία, νέους”.

“Βρισκόμαστε εδώ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, για να διασφαλίσουμε ότι κάθε νέος που θα βγει για διασκέδαση το βράδυ της 20ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει τα όνειρά του και δεν θα μετατραπεί σε άλλο ένα τραγικό στατιστικό στοιχείο στην άσφαλτο, αλλά ούτε και θα κλάψει για κάποιο αγαπημένο φίλο του. Και πως μετέπειτα θα προάγει την οδική ασφάλεια στους φίλους και στην οικογένειά του, επιμένοντας όπως βελτιώσουν την οδική τους συμπεριφορά, γιατί αυτός είναι κι ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσουμε μόνιμα αποτελέσματα”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα