Αναπτυξιακά έργα, κίνητρα και πολεοδομική αμνηστία συζήτησε στην Πάφο η Υπ. Εσωτερικών

16:13 12/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι εκκρεμότητες για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της επαρχίας, η πολεοδομική αμνηστία, η παροχή κινήτρων που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη και η επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης βίζας σε επισκέπτες από την Κίνα τέθηκαν κατά τη συνάντηση της Υπουργού Εσωτερικών Ελένης Μαύρου με το Δ.Σ. του ΕΒΕ Πάφου.

Η Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης πως είναι περίοδος που πρέπει να ξεφύγουμε

από γραφειοκρατικές διαδικασίες, να ανταποκρινόμαστε γρήγορα και να αναζητήσουμε καινούργιες λύσεις έστω σε διαχρονικά προβλήματα.

Η κ. Μαύρου ανέφερε πως οι συναντήσεις με τον εμποροβιομηχανικό κόσμο είναι πολύ σημαντικές, ιδιαίτερα στις δύσκολες σημερινές συνθήκες. Σήμερα, πρόσθεσε, «είδαμε και συγκεκριμένα έργα υποδομής όπως το οδικό δίκτυο, το αστικό εμπορικό κέντρο κ.α.  Είδαμε όμως και μέτρα γενικής πολιτικής που μπορούν να στηρίξουν τον επιχειρηματικό κόσμο τούτη την περίοδο».

Όπως είπε η Υπουργός Εσωτερικών, στη συνάντηση συζητήθηκε το νέο τοπικό σχέδιο, οι αλλαγές του στη δήλωση πολιτικής, οι αλλαγές που γίνονται στις διαδικασίες θεώρησης, ιδίως για τις χώρες που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τον τόπο μας ως πηγή επενδύσεων, είτε για τον τουρισμό αλλά και πολλά άλλα θέματα στα οποία υπάρχει γενικά συναντίληψη, όπως πρόσθεσε.

Αναφέρθηκα, είπε η κ. Μαύρου, «και στο Δήμο σε ό,τι αφορά το έργο Λεωφόροι Τάφοι των Βασιλέων, ενημέρωσα για τις αλλαγές που έχουν γίνει σε ό,τι αφορά το δρόμο Πάφου –Πόλης Χρυσοχούς, αλλαγές που θα μας επιτρέψουν αρχές του χρόνου να βγούμε σε ζήτηση προσφορών για προεπιλογή εργολάβων».

Καταλήγοντας η Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με απόκτηση ακίνητης περιουσίας από ξένους υπηκόους, ένας τομέας που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Πάφο, όπως είπε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Γιώργος Λεπτός αναφέρθηκε στην παραγωγική και στενή συνεργασία που έχει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Εμείς, συμπλήρωσε, δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στα δημόσια έργα υποδομής και ανάπτυξης της Πάφου, τα πλείστα εκ των οποίων ελέω κρίσης δεν μπορούν να ικανοποιηθούν αυτή τη στιγμή.

Αυτό που ζητούμε, συνέχισε ο κ. Λεπτός, είναι να γίνει προγραμματισμός ώστε να προετοιμαστούν τα έργα, και μόλις υπάρχει οικονομική δυνατότητα αυτά να εκτελεστούν.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Πάφου, τη συνάντηση απασχόλησαν επίσης και θέματα όπως η τροποποίηση του διαχωρισμού της Β’ Βιομηχανικής Περιοχής Πάφου ώστε το βιομηχανικό οικόπεδο που εδόθη στο ΕΒΕ να ενταχθεί ολόκληρο στη Βιομηχανική Ζώνη της Περιοχής, και η άμεση μετακίνηση όλων των παράνομων κτηνοτροφικών μονάδων που λειτουργούν εντός ή γειτνιάζουν της Β’ Βιομηχανικής Περιοχής ( Αγίας Βαρβάρας – Τίμης).

Keywords
Τυχαία Θέματα