Αναστασιάδης – Συλλούρης υποβάλλουν κανονικά τις φορολογικές τους δηλώσεις

14:14 27/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μετά από δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι αρχηγοί πολιτικών κομμάτων και βουλευτές δεν έχουν προβεί σε φορολογικές δηλώσεις ένας – ένας οι αρχηγοί  δηλώνουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους ως νόμιμοι πολίτες.

Συνεπής στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων ο Ν. Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης ξεκαθαρίζει ότι είναι απόλυτα συνεπής στην υποβολή των φορολογικών του δηλώσεων, τις οποίες έχει τακτοποιήσει μέχρι και το 2010, προσθέτοντας

πως για το 2011 έχει επίσης καταβάλει την προσωρινή φορολογία που του έχει επιβληθεί από τον Εφορο Φόρου Εισοδήματος.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΔΗΣΥ αναφέρει πως ο κ. Αναστασιάδης απέστειλε χθες στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος επιστολή, με την οποία τα καλεί να τακτοποιήσουν όσες εκκρεμότητες ενδεχομένως έχουν, είτε αυτές αφορούν τις φορολογικές τους δηλώσεις είτε αφορούν χρηματικές ποινές, είτε άλλες οφειλόμενες προς το κράτος επιβαρύνσεις.

Επίσης, επισημαίνει ότι πρωτίστως επιβάλλεται η λήψη θεσμικών μέτρων, τα οποία θα αποκαθιστούν την εμπιστοσύνη των πολιτών έναντι στους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα γενικότερα.

”Είναι γι’ αυτό το λόγο που στις προγραμματικές του προτάσεις ο κ. Αναστασιάδης προτείνει, μεταξύ άλλων, τον επανακαθορισμό, μέσω συνταγματικής αναθεώρησης, του τι πρέπει να περιλαμβάνει η βουλευτική ασυλία. Με πρώτιστη διασφάλιση την ελευθερία του λόγου των βουλευτών”, γράφει η ανακοίνωση.

Πρόεδρος ΕΥΡΩΚΟ: Υποβάλλω κανονικά τη φορολογική μου δήλωση

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε ότι όπως ο κάθε φορολογούμενος πολίτης έτσι και ο ίδιος υποβάλλει κάθε χρόνο έγκαιρα και κανονικά στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων τη φορολογική του δήλωση και πληρώνει τις φορολογικές υποχρεώσεις που του αναλογούν.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα για τις φορολογικές δηλώσεις αρχηγών κομμάτων, ο κ. Συλλούρης δηλώνει σε γραπτή δήλωσή του ότι «με ειλικρίνεια και εντιμότητα, όπως ο κάθε φορολογούμενος πολίτης έτσι και εγώ υποβάλλω κάθε χρόνο έγκαιρα και κανονικά στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων τη φορολογική μου δήλωση και πληρώνω τις φορολογικές υποχρεώσεις που μου αναλογούν”.

Επιπρόσθετα, σημειώνει πως τα λογιστικά του βιβλία και ο φορολογικός του φάκελος, που περιέχουν όλα τα στοιχεία εισοδήματος και φορολογίας, είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου για έλεγχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα