Αναστασιάδης προς Τρόικα: Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί κούρεμα καταθέσεων

22:25 7/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ξεκαθάρισε στους επικεφαλής της Τρόικας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί κούρεμα καταθέσεων, αύξηση του εταιρικού φόρου, ή φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
Ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, ο οποίος παρέστη στη συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας με τους επικεφαλής

της Τρόικας, απάντησε καταφατικά σε ερώτηση αν οι πιστωτές έχουν θέσει στο τραπέζι θέμα αύξησης του εταιρικού φόρου.

Είπε επίσης ότι επεσήμανε στο κλιμάκιο της Τρόικας πως και μόνο με τη συζήτηση του θέματος, η κυπριακή οικονομία έχει ήδη πληρώσει σοβαρό τίμημα.
Τόνισε επίσης ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, καθώς όπως εξήγησε, η σταθερότητα του φορολογικού συστήματος, αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της οικονομίας μας.
Εκείνο το οποίο είπαμε, ανέφερε ο κύριος Σαρρής, είναι ότι πρέπει να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι, είτε με μείωση δαπανών, είτε με αύξηση εσόδων, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η διαχείριση του χρέους.

Διάσταση απόψεων για τη βιωσιμότητα του χρέους…
Μεγάλη διάσταση απόψεων στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους καταγράφηκε μεταξύ της κυβέρνησης και της Τρόικας, κατά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με το κλιμάκιο της Τρόικας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα επιμένει ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο.
Το μοντέλο ανάλυσης της βιωσιμότητας του χρέους του Υπουργείου Οικονομικών έχει διαφορές από το αντίστοιχο της Τρόικας.

Επαφές και στην Κεντρική Τράπεζα…

Το κλιμάκιο της Τρόικας είχε το πρωί συνάντηση με τεχνοκράτες της Κεντρικής Τράπεζας και συζήτησαν θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα που αφορούν το κυπριακό μνημόνιο.
Αύριο οι επικεφαλής της Τρόικας θα έχουν συνάντηση με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στην Φρανκφούρτη για τη συνεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Οι τεχνοκράτες της Τρόικας συνέχισαν επίσης τις επαφές τους στο υπουργείο Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα