Αναστασιάδης: Σήμερα είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ

13:58 28/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σήμερα είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναφέροντας πως η ψεσινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ αποτελεί ύψιστη τιμή προς το πρόσωπό του.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως είναι η πρώτη φορά που πολιτικές δυνάμεις συνεργάζονται στη βάση κοινών πολιτικών θέσεων και όχι στη βάση διαμοιρασμού

των λαφύρων της εξουσίας. «Είναι το πρώτο βήμα για τη νέα ευρωπαϊκή κουλτούρα για την οποία έχουμε δεσμευθεί και που έχει ανάγκη ο τόπος», ανέφερε, προσθέτοντας πως στόχος παραμένει ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε τις θερμότερες των ευχαριστιών του προς όλους όσοι συνέβαλαν στην επίτευξη των πολιτικών συγκλίσεων που οδήγησαν στην απόφαση. «Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ φίλο Μάριο Καρογιάν», ανέφερε.

Είπε πως «η νέα πολιτική κουλτούρα θα έρθει πρώτιστα μέσα από την πιστή τήρηση και υλοποίηση των κοινών πολιτικών θέσεων. Αναγνωρίζω ότι αυτό αποτελεί τη δική μου προσωπική ευθύνη και δέσμευση», συμπλήρωσε.

Όπως, πρόσθεσε, «και δική μου ευθύνη είναι να άρω και τις όποιες επιφυλάξεις ακούστηκαν είτε από στελέχη του ΔΗΚΟ είτε από άλλους πολίτες, προκειμένου να δημιουργήσω τις προϋποθέσεις μιας ουσιαστικής και δημιουργικής συμπόρευσης με όλους».

«Στόχος παραμένει ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Γιατί σε εθνικά κρίσιμες στιγμές, μόνο με ενότητα και συλλογικότητα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα της χώρας. Σ’ αυτή τη βάση συνεχίζεται και ο διάλογος με το Ευρωπαϊκό Κόμμα και το Κίνημα Οικολόγων», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

Όπως ανέφερε «σήμερα είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ. Όχι γιατί αθροίζονται κομματικά ποσοστά, γιατί τούτες οι εκλογές δεν είναι κομματικές εκλογές. Είναι οι εκλογές που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας», είπε.

Πρόσθεσε πως «σ’ αυτήν εξάλλου απευθυνόμαστε με τη δέσμευση για ένα νέο μοντέλο κράτους. Ένα κράτος ικανό να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις και να αδράξει τις ευκαιρίες. Ευέλικτο, αποτελεσματικό και φιλικό προς τον πολίτη. Ένα κράτος πρόνοιας που θα σέβεται και θα αντικρίζει τον πολίτη ισότιμα, που θα σέβεται και θα τηρεί τις αρχές στη βάση των αναγκών και των δικαιωμάτων του κάθε πολίτη και όχι στη βάση των γνωριμιών και των προσβάσεων του», είπε.

«Αυτό είναι το κοινό μας όραμα. Και προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε σκληρά για να πετύχουμε. Και θα πετύχουμε», κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα