Πρόταση για δημοψήφισμα υπέβαλε χθες στην ΚΕ η Α. Παπαδοπούλου

13:09 28/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μόνο το κομματικό δημοψήφισμα μπορούσε να διασφαλίσει την κομματική συνοχή, δηλώνει η Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Αντιγόνη Παπαδοπούλου, η οποία σε χθεσινή παρέμβασή της στην Κεντρική Επιτροπή υποστήριξε τη συγκεκριμένη θέση, στη βάση του άρθρου 3 του Καταστατικού του κόμματος, τονίζοντας τους κινδύνους που υπάρχουν για διατήρηση της κομματικής συνοχής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο

Τύπου της κ. Παπαδοπούλου, η Ευρωβουλευτής δηλώνει σεβασμό προς την πλειοψηφική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και εκφράζει την ελπίδα πως μέσα από τη διαδικασία των κοινών ομάδων εργασίας με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, θα συμπεριληφθούν αρκετές προτάσεις, εισηγήσεις και προβληματισμοί που κατατέθηκαν στην χθεσινή συνεδρία, συμπεριλαμβανομένων και των δικών της προτάσεων, ώστε να τύχουν πληρέστερης επεξεργασίας.

Στη χθεσινή παρέμβαση, η κ. Παπαδοπούλου πρόταξε εκ νέου την επιλογή της αυτόνομης καθόδου, καταθέτοντας παράλληλα τους προβληματισμούς και τις επισημάνσεις της σχετικά με τα έγγραφα που τέθηκαν ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής για συνεργασία με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα του Κυπριακού και της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά το Κυπριακό ανέφερε πως δεν υπάρχουν ασφαλιστικές δικλίδες για προώθηση και εφαρμογή των όσων συμφωνήθηκαν με τον Δημοκρατικό Συναγερμό και τον υποψήφιο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, υπέδειξε, μεταξύ άλλων, ότι το έγγραφο-συμφωνία με τον ΔΗΣΥ αποπνέει συγκεκαλυμμένο νεοφιλελευθερισμό, ο οποίος είναι αντίθετος με την οικονομική φιλοσοφία του ΔΗΚΟ, περί κοινωνικής δημοκρατίας και δεν αντιμετωπίζει επαρκώς φλέγοντα τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τον Κύπριο πολίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα