Αναστασιάδης: Θα επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο, εάν δεν υπάρχουν αναπτυξιακά μέτρα

10:13 10/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου που θα υπογράψει η κυβέρνηση Χριστόφια με την Τρόικα, θα προχωρήσει ο Νίκος Αναστασιάδης -αν εκλεγεί- σε περίπτωση που δεν θα υπάρχουν σ’ αυτό περιθώρια για συμπερίληψη αναπτυξιακών μέτρων.
Ο πρόεδρος του Δησύ και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές

του 2013, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΡΙΚ «Επωνύμως», είπε ότι το οικονομικό επιτελείο του Δησύ ετοιμάζει αντιπροτάσεις στις εισηγήσεις της Τρόικας, οι οποίες θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα.
Ρεαλιστικά, είπε, δεν είναι δυνατόν να μην επηρεαστούν καθόλου οι εργαζόμενοι, αλλά στις εισηγήσεις του Δησύ, αυτό δεν θα υφίσταται στο βαθμό που γίνεται στις αντιπροτάσεις της κυβέρνησης.

Είπε επίσης ότι, αν στο μνημόνιο δεν περιληφθούν καθόλου προτάσεις της αντιπολίτευσης, ακεραία την ευθύνη για οτιδήποτε υπογραφεί, θα φέρουν η παρούσα κυβέρνηση και το Ακέλ.
Για τη συμφωνία συνεργασίας με το Δήκο, ο κύριος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι θα τηρήσει όσα έχει δεσμευθεί, μέχρι και το τελευταίο γιώτα, ενώ για την αναφορά σε πρότερο πολιτικό βίο από τον Νικόλα Παπαδόπουλο, διερωτήθηκε γιατί τον ενοχλεί το δικό του πολιτικό παρελθόν και όχι εκείνο του Γιώργου Λιλλήκα, την υποψηφιότητα του οποίου είχε προτείνει για στήριξη.
Για τις επικρίσεις περί μεταλλάξεων, ο κύριος Αναστασιάδης είπε ότι τον ενδιαφέρει να διαμορφώνει πολιτικές και δεν είναι δυνατόν να παρελθοντολογεί και να λειτουργεί και να αποφασίζει σήμερα με τα δεδομένα του χθες.
Σε παρατήρηση ότι από τη συμφωνία με το Δήκο για το Κυπριακό, έχει απαλειφθεί η αναφορά σε διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με την προοπτική συνεργασίας και με το Ευρωκό, ο Νίκος Αναστασιάδης παραδέχθηκε ότι επιδιώκει ευρύτερη συνεργασία, αφού, είπε, στόχος είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη συνένωση δυνάμεων, για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα