Αναστασιάδης: Θα πολιτευτούμε με κριτήριο το συμφέρον της πατρίδας

12:17 28/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Θα πολιτευτούμε με κριτήριο το υπέρτατο συμφέρον της πατρίδας μας, μέσα από τη συλλογικότητα και τον αλληλοσεβασμό, μέσα από την αξιοποίηση του κάθε Κύπριου πατριώτη, όπου ιδεολογικά και αν ανήκει, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ομιλία του στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των 21 Παλαικυθριτών θυμάτων της τουρκικής εισβολής και των 316 κατοίκων Παλαικύθρου που πέθαναν στην προσφυγιά, στην εκκλησία

Αποστόλου Βαρνάβα, στον Μαθιάτη, όπου αναπέμφθηκε και δέηση για διακρίβωση της τύχης των 12 αγνοουμένων Παλαικυθριτών, ο κ. Αναστασιάδης απηύθυνε έκκληση για ανάληψη μιας ειλικρινούς προσπάθειας για την οικοδόμηση ενός αρραγούς μετώπου εθνικής σωτηρίας, που θα βάζει πάνω απ΄ όλα το πραγματικό συμφέρον της Κύπρου.

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις μαζικές σφαγές αμάχων στο Παλαίκυθρο, και σημείωσε ότι “αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου”. Ανέφερε ότι “38 χρόνια κύλησαν μαρτυρικά από τότε, οι τραυματικές μνήμες είναι ακόμη νωπές, και οι πληγές που άνοιξε το εις βάρος της Κύπρου έγκλημα παραμένουν δυστυχώς ακόμη ανοικτές.

“Το καλοκαίρι του 1974 έχει χαραχθεί στην ιστορία της Κύπρου, στην ευρύτερη εθνική μας ιστορία, αλλά και στη συλλογική μνήμη του λαού μας με μελανά και ανεξίτηλα στοιχεία, ως η επονείδιστη εκείνη ημέρα κατά την οποία συντελέστηκε εις βάρος ενός μικρού και ανυπεράσπιστου λαού ένα στυγερό έγκλημα, έγκλημα το οποίο στιγματίζει ακόμη το διαιρεμένο νησί μας και αποτελεί κόλαφο και προσβολή για το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα”, είπε.

Πρόσθεσε ότι “αντί να αναλωθούμε σε κουραστικές επαναλήψεις συνθημάτων και λόγων, ας τιμήσουμε αυτούς που μνημονεύουμε σήμερα, αναλαμβάνοντας μιαν ειλικρινή προσπάθεια, την προσπάθεια για την οικοδόμηση ενός αρραγούς μετώπου εθνικής σωτηρίας, που θα βάζει πάνω απ΄ όλα, όχι μικρόψυχες, μικροκομματικές επιδιώξεις και σκοπιμότητες, αλλά το πραγματικό συμφέρον της μοιρασμένης μας πατρίδας”.

“Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η πάγια εθνική μας επιδίωξη παραμένει αναλλοίωτη. Είναι η εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού προς όφελος όλων των πολιτών. Μια λύση που θα ενώσει το μοιρασμένο νησί μας, θα το απαλλάξει από την παρουσία των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων, θα διασφαλίζει την εφαρμογή των βασικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και θα εγγυάται την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου”, είπε.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι “έχουμε χρέος, ως πολιτική ηγεσία, αντλώντας διδάγματα από το παρελθόν, να υπηρετήσουμε τον τόπο και την πολιτική μας ζωή με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πνεύμα αλληλεγγύης, με τα στοιχεία δηλαδή εκείνα που θα εμπνέουν και θα χαλυβδώνουν καθημερινά την ενότητα του λαού, μέχρι την τελική δικαίωση”.

“Η ένταξη μας στην ΕΕ δημιουργεί και προοπτικές για την επίτευξη μας συνολικής λύσης του Κυπριακού, που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας. Η προοπτική αυτή, όμως, δε

Keywords
Τυχαία Θέματα