«Ανεύθυνη» ενέργεια της Κυβέρνησης η παύση του Υποδιοικητή της ΚΤ

19:04 9/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

«Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την κυπριακή οικονομία, η Κυβέρνηση επέλεξε να λειτουργήσει ανεύθυνα, απλώς και μόνο για να εξυπηρετήσει τις σκοπιμότητες της», αναφέρει το ΑΚΕΛ, αναφορικά με την παύση του Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι η ενέργεια προκαλεί πολλά ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες που κρύβονται από πίσω, όπως αν ελήφθη υπόψη η κρισιμότητα των στιγμών που διέρχεται ο τόπος

ή ο όγκος δουλειάς που βρίσκεται ενώπιον της Κεντρικής Τράπεζας και στον οποίο θα πρέπει να ανταποκριθεί για την εξομάλυνση της οικονομίας.

Ακόμη το ΑΚΕΛ διερωτάται γιατί επιλέγηκε η συγκεκριμένη χρονική στιγμή για παύση του Υποδιοικητή και δεν έγινε νωρίτερα.

Εξάλλου, αναφέρεται ότι «η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ παριστάνουν τους ένθερμους υποστηριχτές των ευρωπαϊκών θεσμών και της ανεξαρτησίας τους», ενώ, προστίθεται, «κατηγορούσαν μάλιστα το ΑΚΕΛ για παρέμβαση σε ανεξάρτητους θεσμούς όταν απλά ασκούσαμε κριτική στον κ. Ορφανίδη». «Πώς δικαιολογούν τώρα αυτή και άλλες τους ενέργειες έναντι της Κεντρικής Τράπεζας;» καταλήγει η ανακοίνωση.

-

Keywords
Τυχαία Θέματα