Ανησυχία ΟΕΒ για τη δέσμευση καταθέσεων μέχρι το Σεπτέμβριο

18:52 9/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στην οικονομία και όπως αρθούν οι όποιοι περιορισμοί το συντομότερο, ιδιαίτερα οι περιορισμοί που αφορούν δοσοληψίες εντός της Κύπρου.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΕΒ εκφράζει την ανησυχία της για τα τεκταινόμενα που αφορούν το χρηματοπιστωτικό τομέα και τις επιπτώσεις στις επιχειρήσεις.

Αναφέρει ότι ενώ η οικονομία έχει

δεχτεί βαρύτατο πλήγμα, οι κυπριακές επιχειρήσεις δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τι μέλλει γενέσθαι με τις καταθέσεις και τα δάνεια τους στα δύο μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του τόπου.

Προσθέτει ότι η πρόσφατη ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας σύμφωνα με την οποία υπάρχει το ενδεχόμενο σημαντικό ποσοστό των ανασφάλιστων καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου να παραμείνουν δεσμευμένες μέχρι το Σεπτέμβριο, θα προκαλέσει χωρίς αμφιβολία σοβαρότατα προβλήματα σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων.

Με δεδομένες τις πιστωτικές αδυναμίες που ήδη αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, προσθέτει η ΟΕΒ, η δέσμευση των υφιστάμενων καταθέσεών τους θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα ρευστότητας με καταστροφικές συνέπειες για τις ίδιες, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα