Ανέγερση πολυώροφων χώρων στάθμευσης στη Λάρνακα

12:01 17/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες από την ιδιωτική εταιρεία στην οποία κατοχυρώθηκε η προσφορά από το Δήμο Λάρνακας μετά την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, για την δημιουργία δύο πολυώροφων χώρων στάθμευσης, χωρητικότητας άνω των 500 αυτοκινήτων, στην καρδιά της πόλης.

Η εταιρεία θα εκμεταλλεύεται τους χώρους στάθμευσης για

18 χρόνια, πληρώνοντας ταυτόχρονα ενοίκιο στον Δήμο Λάρνακας ύψους 170 χιλιάδων ευρώ και με την ολοκλήρωση του συμβολαίου η κυριότητα τους θα περάσει στις τοπικές αρχές.

Με δηλώσεις του ο Ανδρέας Καρακατσάνης, Δημοτικός Μηχανικός στο Δήμο Λάρνακας εξήγησε ότι «χθες Δευτέρα 16 Ιανουαρίου έκλεισαν για το κοινό οι δημοτικοί χώροι στάθμευσης στις οδούς Κλεάνθη Καλογερά και Ερμού. Το κλείσιμο των χώρων στάθμευσης κατέστη αναγκαίο γιατί θα αρχίσει η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για τη δημιουργία δύο πολυώροφων χώρων στάθμευσης από την εταιρεία Lois Parking Ltd, επιτυχόντα προσφοροδότη ύστερα από την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού» είπε.

Πρόσθεσε ότι «η εταιρεία θα εκμεταλλεύεται τους δύο πολυώροφους χώρους στάθμευσης για 18χρόνια και θα πληρώνει ενοίκιο στο Δήμο Λάρνακας ύψους 170 χιλιάδων ευρώ το χρόνο. Στη συνέχεια οι δύο χώροι θα περιέλθουν στην κυριότητα του Δήμου Λάρνακας. Η κατασκευή των χώρων στάθμευσης θα είναι συμβατική, δηλαδή τα αυτοκίνητα θα ανεβαίνουν με ράμπες και όχι με ανελκυστήρες» εξήγησε.

Ανέφερε ακόμα ότι «οι εργασίες θα αρχίσουν αρχικά στο χώρο στάθμευσης στη Λαϊκή Γειτονιά και σταδιακά θα συνεχίσουν στην Οδό Ερμού. Ο Δήμος Λάρνακας σύμφωνα με τη σύμβαση που έχουμε με την εταιρεία έπρεπε να παραδώσει τους δύο χώρους χθες Δευτέρα. Εάν η εταιρεία αρχίσει εργασίες πρώτα στον ένα χώρο και στη συνέχεια στον δεύτερο, τότε ο ένας χώρος στάθμευσης θα παραμείνει ανοικτός και θα τον εκμεταλλεύεται οικονομικά η Lois Parking Ltd».

Ο κ. Καρακατσάνης εξήγησε ότι «οι χώροι στάθμευσης βρίσκονται ο πρώτος στη Λαϊκή Γειτονιά δηλαδή στη συμβολή των Οδών Κλεάνθη Καλογερά με την Κοσμά Λυσιώτη και ο δεύτερος βρίσκεται στην Οδό Ερμού, μεταξύ της Ερμού και της Κωνσταντίνου Καλογερά. Οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν τέλη Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν περίπου τον Ιούνιο του 2013».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «συνολικά οι χώροι στάθμευσης ανέρχονται στους 529. Ο χώρος στάθμευσης στην Οδό Ερμού θα είναι ύψους 21 μέτρων και χωρητικότητας 328 αυτοκινήτων ενώ στη Λαϊκή Γειτονιά θα είναι ύψους 13 μέτρων και χωρητικότητας 201 οχημάτων».

Ανέφερε ακόμα ότι με την δημιουργία των δύο πολυώροφων χώρων στάθμευσης ουσιαστικά θα «απαμβλυνθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρόβλημα στάθμευσης που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι Λαρνακείς και όχι μόνο, μέσα στην εμπορική καρδιά της πόλης».

Keywords
Τυχαία Θέματα