Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία κινεζικού διαστημικού σταθμού

12:05 1/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η Κίνα εκτόξευσε σήμερα ένα μη επανδρωμένο διαστημικό όχημα, το οποίο αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για την λειτουργία ενός διαστημικού σταθμού. Εάν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Κίνα θα είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο με τον δικό της διαστημικό σταθμό μέχρι το 2020.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων XINHUA, η εκτόξευση έγινε σήμερα το πρωί στο Jiuquan Satellite Launch Center που βρίσκεται στην κινεζική έρημο, στα βορειοδυτικά της χώρας.

Την εκτόξευση παρακολούθησαν Κινέζοι επίσημοι, μεταξύ των οποίων και ο Πρωθυπουργός της χώρας Zhang

Dejiang, αλλά και επίσημοι από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος και το Γερμανικό Κέντρο Διαστήματος.

Ο Shenzhou 8 αναμένεται να διασυνδεθεί με τον Tiangong-1, που εκτοξεύθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου. Θα πρόκειται για το πρώτο στο είδος του εγχείρημα από την Κίνα και εάν στεφθεί με επιτυχία, θα ανοίξει το δρόμο για τη λειτουργία ενός μόνιμου διαστημικού σταθμού το 2020, καθιστώντας την Κίνα το τρίτο κατά σειρά κράτος στον κόσμο που θα έχει πράξει κάτι τέτοιο.

Η διασύνδεση θα γίνει σε δύο μέρες, σε απόσταση 343 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης. Ο Shenzhou 8 μεταφέρει ένα κιβώτιο του Γερμανικού Κέντρου Διαστήματος γεμάτο ψάρια, φυτά, σκουλήκια, βακτήρια αλλά και καρκινικά κύτταρα για σειρά βιολογικών πειραμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα