Άνοιγμα Βαρωσίων εισηγείται ο Σερντάρ Ντενκτάς

19:37 2/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το άνοιγμα των Βαρωσίων και η παροχή στα μέλη της μειονότητας των Καθολικών της Κύπρου, του δικαιώματος να επιστρέψουν και να τους δοθεί η λεγόμενη ιθαγένεια του ψευδοκράτους, είναι μέτρα που μπορεί να λάβει η τουρκική πλευρά σύμφωνα με τον Σερντάρ Ντενκτάς.

Ο πρόεδρος του τουρκοκυπριακού Δημοκρατικού Κόμματος, μιλώντας σήμερα σε ημερίδα σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Άγκυρα, είπε επίσης ότι “αυτό που πρέπει να γίνει δεν είναι το σχέδιο Β, αλλά να πούμε στον κόσμο ότι προχωρήσαμε στο δρόμο που δείξατε,

αλλά δεν έγινε και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο δρόμο που χαράξαμε εμείς”.

Ο Σ. Ντενκτάς ανέφερε ότι «υπάρχει στην Τουρκία μία μειονότητα που θεωρεί» το ψευδοκράτος καμπούρα στην πλάτη της Τουρκίας και μια μειονότητα στο ψευδοκράτος, «που θέλει να τελειώνει με την Τουρκία». Πρόσθεσε ότι η κύρια δύναμη των Τουρκοκυπρίων είναι η ευαισθησία που υπάρχει στην Ανατολία για την Κύπρο. Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν μειωθεί η ευαισθησία αυτή και “αν χαθούν τα τουρκικά δικαιώματα στην Κύπρο, το πρόβλημα που ζει η Τουρκία στο Αιγαίο, θα μεταφερθεί και στη Μεσόγειο. Η Τουρκία θα έχει φυλακιστεί στα χωρικά της ύδατα και στη Μεσόγειο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα