Κατά 300 λιγότερα τα κέντρα αναψυχής στην Πάφο

17:57 2/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αρκετά κέντρα αναψυχής στην επαρχία Πάφου έχουν αναστείλει τις εργασίες τους και άλλα υπολειτουργούν. Οι επιχειρηματίες του κλάδου της επισιτιστικής βιομηχανίας που πραγματοποίησαν σήμερα την ετήσια τους γενική συνέλευση υποστήριξαν ότι τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσαν περισσότερα από 700 κέντρα αναψυχής στην Πάφο, ενώ φέτος λειτουργούν λιγότερα από 400. Μάλιστα, είπαν, αρκετά από αυτά λειτουργούν λόγω λανθασμένων επιλογών και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υψηλές φορολογίες και τα τέλη.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων αναψυχής

Νεόφυτος Θρασυβούλου και τα μέλη του ΣΙΚΑΠ δήλωσαν πως τα υψηλά επιτόκια των τραπεζών αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη του κλάδου. Οπως ανέφερε ο κ. Θρασυβούλου, όλοι θέλουν να παίρνουν από τους επιχειρηματίες της επισιτιστικής βιομηχανίας και κανένας δεν θέλει να επιστρέψει τίποτα στον κλάδο.

Οπως ανέφερε ο κ. Θρασυβούλου, παλαιότερα υπήρχαν δυνατότητες να ληφθούν μέτρα για να προληφθούν τα χειρότερα, «ωστόσο κανένας δεν έβαλε το σβέρκο του κάτω από το μαχαίρι». Οι επιχειρηματίες της Πάφου, πρόσθεσε, καθημερινά προσπαθούν να επιβιώσουν δίνοντας μία μοναχική μάχη.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής υποστήριξε ότι για να ορθοποδήσει η οικονομία του τόπου και να μπορέσουν να εργαστούν οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής, απαιτούνται σωστοί χειρισμοί από πλευράς Κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι θα πρέπει παράλληλα να εξαγγελθούν μέτρα ενίσχυσης και συγκράτησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα