Αντιδράσεις από μέλη του ΔΣ Πάφου στο διορισμό επιθεωρητή παραλιών

14:09 4/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο διορισμός νέου επιθεωρητή παραλιών αποτέλεσε την αιτία της αντιπαράθεσης μεταξύ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου στη χθεσινοβραδινή συνεδρία, όπως προκύπτει από δηλώσεις μελών του ΔΣ στο ΚΥΠΕ.

Αν και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν δεσμευτεί ότι θα εφαρμοζόταν η απόφαση της ειδικής ad hoc επιτροπής ως προς το πρόσωπο που θα καταλάμβανε τη θέση, ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Φαίδωνας Φαίδωνος έθεσε θέμα καταλληλότητας της σύνθεσης της επιτροπής και

στελέχωσης της. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε αντιδράσεις που οδήγησαν σε αποχωρήσεις και στη διακοπή της συνεδρίας.

Ο κ. Φαίδωνος αναφέρθηκε σε νοοτροπίες που έχουν εδραιωθεί εδώ και δεκαετίες, οι οποίες – όπως είπε – δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές πλέον. Δυστυχώς, είπε στο ΚΥΠΕ, επικρατεί μια νοοτροπία «όταν κάποιος δεν περάσει το δικό του σηκώνεται και φεύγει».

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργος Σιαηλής ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως η δημοτική του ομάδα αποχώρησε μετά από την προσβλητική – όπως τη χαρακτήρισε – συμπεριφορά του κ. Φαίδωνος. Ο κ. Σιαηλής ανέφερε πως δεν προτίθεται η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ να επανέλθει σε συνεδρίες της ολομέλειας μέχρι αυτές να πραγματοποιούνται μέσα σε κόσμιες συμπεριφορές.

Ο αντιδήμαρχος Πάφου και δημοτικός σύμβουλος της ΕΔΕΚ Μάκης Ρουσής είπε πως το κλίμα που επικρατεί στο ΔΣ δεν είναι καλό και πως η εικόνα που εκπέμπει ο Δήμος Πάφου είναι αρνητική. Αν δεν συνετιστούμε μέχρι το τέλος της πενταετίας, τότε δεν θα παραχθεί έργο, πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι το θέμα πρέπει να λήξει, προσθέτοντας ότι «εμείς ως δημοτική ομάδα του ΔΗΚΟ απαιτούσαμε όπως εφαρμοστεί η συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως προς το πρόσωπο που θα καταλάμβανε την θέση». Ο κ. Σαββίδης είπε πως δεν τον ικανοποιεί το κλίμα που έχει παρατηρηθεί και απηύθυνε έκκληση να χαμηλώσουν οι τόνοι.

Ο δημοτικός σύμβουλος του ΕΥΡΩΚΟ Ανδρέας Χρυσάνθου και πρόεδρος της επιτροπής παραλιών είπε στο ΚΥΠΕ πως λόγω της τεταμένης ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε ζήτησε αναβολή. Ο κ. Χρυσάνθου ανέφερε πως το θέμα θα επανεξεταστεί μετά από αυτή την άδοξη κατάληξη σε επόμενη συνεδρίαση της ολομέλειας του ΔΣ Πάφου την ερχόμενη Δευτέρα. Για μας, είπε, ως επιτροπή παραλιών «το θέμα μας καίει».

Keywords
Τυχαία Θέματα