Αντιδράσεις από την επανένταξη τριών «βουλευτών» στο ΚΕΕ

11:49 31/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη σημερινή συνάντηση Κιουτσιούκ – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη συνδέουν πολλές τ/κ εφημερίδας με την επανένταξη των Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, Τουργκάι Αβτζί και Μουσταφά Γκιοκμέν στο κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Η Γενί Ντουζέν γράφει πως χθες το πρωί ο γγ του ΚΕΕ, Φουάτ Ναμσόι είδε τους Ερτουγρούλογλου και Αβτζί δηλώνοντας αμέσως μετά ότι είχαν φτάσει σε καλό επίπεδο. Το απόγευμα στις 8 συνεδρίασε το πολιτικό γραφείο του κόμματος και παρά τις αντιρρήσεις αποδέχθηκε τους τρεις. Την ώρα που γινόταν η συνάντηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια μερίδα οπαδών του ΚΕΕ φώναζαν συνθήματα έξω από το κτίριο του κόμματος περί παραβίασης του καταστατικού. Δημοσιεύει επίσης φωτογραφία από τη διαμαρτυρία ΚΕΕ – Δημοκρατικού κόμματος στις 5 Δεκεμβρίου 2006 όταν ο Τουργκάι Αβτζί που ίδρυσε το κόμμα Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης (ΚΕΜ), συνεργάστηκε με την τότε κυβέρνηση του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος (ΡΤΚ). Τότε ο Κιουτσιούκ, ο Τσαβούσογλου και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΚΕΕ σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν ειρωνικά τον Αβτζί στην «βουλή».

Με ανακοίνωσή του το ΚΕΜ δημοσιοποίησε ότι ενέκρινε την ενοποίηση με το ΚΕΕ κατά τη συνεδρία της κεντρικής επιτροπής του.

Η Χαβαντίς σχολιάζει ότι μετά την κίνηση αυτή ο «πρωθυπουργός» και πρόεδρος του ΚΕΕ πηγαίνει με γεμάτα χέρια στην συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, με τον οποίο σύμφωνα με την Αφρίκα θα συζητήσει και τις εξελίξεις όσον αφορά την υπόθεση που βρίσκεται στα «δικαστήρια» της αγωγής του Αχμέτ Κασίφ ενάντια στο αποτέλεσμα του εκλογικού συνεδρίου του Οκτωβρίου. Η απόφαση του «δικαστηρίου» αναμένεται να εκδοθεί στις 3 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Χαβαντίς, κατά την συνεδρία του πολιτικού γραφείου του ΚΕΕ την επανένταξη των τριών δεν αποδέχθηκαν οι πρόεδροι των επαρχιακών επιτροπών Λευκωσίας και Αμμοχώστου, ενώ καταψήφισε την πρόταση ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας», Σουνάτ Ατούν.

Ο υποψήφιος για την προεδρία και «βουλευτής» Αμμοχώστου του ΚΕΕ, Αχμέτ Κασίφ δήλωσε πως χωρίς την συμβουλή των αρμόδιων σωμάτων και χωρίς την έγκρισή της, η απόφαση που έχει ληφθεί είναι ενάντια στο καταστατικό του κόμματος, ανακοινώνοντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη και γι’ αυτό το θέμα. «Είμαστε αντίθετοι ειδικά επειδή έγινε ένα βήμα χωρίς την απόφαση των επαρχιακών επιτροπών» ανέφερε λέγοντας ότι Λευκωσία και Αμμόχωστος είναι ενάντια στην επανένταξη των τριών.

Η Κίπρις γράφει πως από τους 13 του πολιτικού γραφείου, οι δύο «υπουργοί» Οζγκιουργκιούν («εξωτερικών») και Τσαβούσογλου («εσωτερικών») απουσίαζαν και μόνο ένας, ο Ατούν έδωσε αρνητική ψήφο. Οι 10 ψήφισαν υπέρ της επανένταξης. Ενας «βουλευτής» και ένας δικηγόρος του ΚΕΕ δήλωσαν πως η απόφαση αυτή είναι ενάντια στο καταστατικό, αφού το «δικαστήριο» με την ενδιάμεση συμφωνία του έχει παγοποιήσει τα καθήκοντα του προέδρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα