Αντιδράσεις για τα σενάρια εργασιακής εφεδρίας

16:32 8/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην αντιπολίτευση το ενδεχόμενο επαναφοράς της εργασιακής εφεδρείας που συζητείται στις συσκέψεις των Κυβερνητικών εταίρων στην Ελλάδα.
Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, σημειώνει ότι η επαναφορά του θέματος της εργασιακής εφεδρείας για τους δημοσίους υπαλλήλους
έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των αντικοινωνικών πολιτικών της κυβέρνησης που επιτίθεται με κάθε τρόπο στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ο αναγκαίος επανασχεδιασμός του δημόσιου τομέα, που θα βοηθήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και θα ανατάξει την οικονομία, δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την καταστροφική και ανάλγητη πολιτική του μνημονίου που προωθεί τις μαζικές απολύσεις, τις περικοπές και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών».

Το ΚΚΕ από την πλευρά του τονίζει ότι «ηκερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και η στρατηγική της ΕΕ δεν ανέχονται πια τη σταθερή εργασία και θέλουν να την εξαφανίσουν. Αυτό το στόχο υλοποιεί το μνημόνιο με την εφεδρεία-απόλυση και τις ιδιωτικοποιήσεις και θα επιχειρήσει να τον υλοποιήσει η συγκυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση που υπερασπίζεται τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου», σχολιάζοντας ότι «οι κόνξες των κυβερνητικών συμμάχων είναι για τα μάτια των εργαζομένων.»

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα