Αντιδρούν οι αθλητικές ομοσπονδίες για την πρόταση φορολόγησης του στοιχήματος

15:42 29/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης και Χειροσφαίρισης με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την πρόταση νόμου που προωθείται αναφορικά με τη φορολόγηση του στοιχήματος στην Κύπρο.

Οι Πρόεδροι των τριών Ομοσπονδιών στην επιστολή τους, ημερομηνίας 26 Ιουνίου 2012, αναφέρουν ότι «έχουμε πληροφορηθεί με έκπληξη

και στεναχώρια ότι προωθείται πρόταση νόμου που αφορά την φορολόγηση του στοιχήματος στην Κύπρο και ότι μέρος των εσόδων θα παραχωρείται μόνο στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου».

Σημειώνουν ότι «κατ’ αρχήν επικροτούμε την πρόθεση της Πολιτείας να στηρίξει με επιπλέον ποσά τον Κυπριακό Αθλητισμό. Οι υπόλοιπες όμως Ομοσπονδίες ομαδικών αθλημάτων διαμαρτυρόμαστε έντονα για την πρόταση που προωθείται».

«Πρόθεση μας», προσθέτουν, « δεν είναι η στέρηση της οποιασδήποτε επιπρόσθετης επιχορήγησης στο Ποδόσφαιρο, την οποία όχι μόνο δεν εναντιωνόμαστε, αλλά είμαστε υπέρμαχοι να επιχορηγηθεί, αλλά θα πρέπει και τα άλλα αθλήματα, είτε αυτά είναι ομαδικά, είτε ατομικά να επιχορηγηθούν και αυτά με το μερίδιο που τους αναλογεί».

«Άλλωστε η φορολογία επιβάλλεται για όλους τους πολίτες και εφόσον πρόθεση σας είναι να επιστραφεί μέρος των εσόδων από αυτή την φορολογία θα πρέπει να επιστραφεί σε όλες τις ομοσπονδίες (με το μερίδιο που αναλογεί στην κάθε μια) και κατ’ επέκταση σε όλους τους πολίτες», αναφέρουν.

Επίσης, προσθέτουν, « κάτι που είμαστε σίγουροι ότι το γνωρίζετε στοιχήματα υπάρχουν και σε άλλα αθλήματα όπως (Καλαθόσφαιρα – Τένις – Χειροσφαίριση – Πετόσφαιρα κ.α.)».

Σημειώνουν ακόμη ότι «μία τέτοια απόφαση σας για επιχορήγηση μόνον σε ένα άθλημα, θα δημιουργήσει τρομερές ανισότητες και μεγάλη αδικία μεταξύ των άλλων αθλημάτων».

Οι Πρόεδροι των τριών Ομοσπονδιών αναφέρουν στην επιστολή τους ότι «εκτιμούμε την πρόθεση σας να στηριχθούν οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου εφόσον αυτό συμφωνηθεί και αποφασιστεί από την Βουλή, την ίδια στιγμή όμως θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι θα πρέπει να επιχορηγηθούν και οι Ακαδημίες και των υπολοίπων Αθλημάτων οι οποίες έχουν να επιδείξουν μία πρωτόγνωρη και θαυμαστή δραστηριότητα στο επίπεδο των Ακαδημιών απασχολώντας χιλιάδες παιδιά και δεν θα επιτρέψουμε αυτά τα παιδιά να γίνουν δεύτερης τάξης αθλητές του Κυπριακού Αθλητισμού».

«Δεδομένου ότι πρόθεση των τριών Ομοσπονδιών ομαδικών αθλημάτων είναι να ενημερώσουμε και τις υπόλοιπες Αθλητικές Ομοσπονδίες, ζητούμε άμεσα συνάντηση για να τύχουμε πλήρους ενημέρωσης και παράλληλα να θέσουμε τα δικά μας επιχειρήματα για το όλο θέμα. Παρακαλώ σημειώστε ότι τυχόν μια τέτοια απόφαση θα βρει την σφοδρή και δυναμική αντίδραση μας», συμπληρώνουν.

Αναφέρουν επίσης ότι «θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι άποψή και των τριών Ομοσπονδιών είναι όπως τα έσοδα από την φορολόγηση του στοιχήματος θα πρέπει να δίδονται στο Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού ο οποίος να δεσμευτεί με πλαίσιο νόμου ότι το ποσό αυτό θα παραχωρείται σε όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες για

Keywords
Τυχαία Θέματα