Να συσταθεί ισχυρή ομάδα ενόψει διαπραγματεύσεων με Τρόικα

15:22 29/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ελπίδα ότι ενόψει των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, η Κυβέρνηση θα συστήσει μια ισχυρή διαπραγματευτική ομάδα προκειμένου να πετύχει τη δημοσιονομική εξυγίανση και προοπτικές ανάπτυξης με τους ηπιότερους δυνατούς όρους, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο

κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με τους Υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών της Γερμανίας και στη συμμετοχή του στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τονίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Κύπρου “είναι έτοιμοι να δεχθούν τις ιδιαιτερότητες της κυπριακής οικονομίας αρκεί να παραμείνουμε ή να δώσουμε δείγματα αξιοπιστίας και βεβαίως συνέπειας στην υλοποίηση των όσων θα συμφωνηθούν”.

“Κατανόηση υπάρχει αρκεί, επαναλαμβάνω και αυτό έχει υπερτονιστεί, (να υπάρχει) η αξιοπιστία και όχι οι αμφιλεγόμενες θέσεις που αντικρούουν η μια την άλλη κάθε μέρα”, ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση.

Οπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, στις επαφές του “τόνισα ότι η κυπριακή οικονομία αντιμετωπίζει προβλήματα και χρειάζεται τη βοήθεια των εταίρων της. Υπογράμμισα ταυτόχρονα ότι η κυπριακή οικονομία έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και σοβαρές θετικές προοπτικές και ότι αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με την τρόικα”.

“Σημείωσα ότι είμαστε μια οικονομία που στηρίζεται στις υπηρεσίες. Ότι πρέπει να διασφαλίσουμε την αξιοπιστία μας ως χρηματοοικονομικό κέντρο και ιδιαίτερα τη σταθερότητα του φορολογικού καθεστώτος”, είπε, προσθέτοντας ότι “συνάντησα κατανόηση υπό τον όρο ότι θα είμαστε αξιόπιστοι και συνεπείς σε όσα συνομολογηθούν”.

Ανέφερε ότι επεσήμανε ακόμη στους συνομιλητές του “ότι για μας η ανάπτυξη και η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών δεν είναι παρά οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος”.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν με την Τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι αναμένει από την Κυβέρνηση “το σχηματισμό μιας αξιόπιστης διαπραγματευτικής ομάδας, με πολιτική ευθύνη και τεχνοκρατική κατάρτιση”.

“Θέλω να ελπίζω ότι θα υπάρξει πρώτο μια ισχυρή διαπραγματευτική ομάδα και ότι θα δώσει τη μάχη με βάση και τα δεδομένα που έχω αναπτύξει για τους ηπιότερους δυνατούς όρους, προκειμένου να υπάρξει εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών του τραπεζικού και συνεργατικού κινήματος, αλλά ταυτόχρονα επιτέλους και θα υπάρξει από πλευράς Κυβέρνησης μια πολιτική που θα οδηγεί στην ανάπτυξη”, είπε και πρόσθεσε: “Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων πρέπει να οδηγεί σε ανάπτυξη και εξυγίανση της οικονομίας. Η φορο-εισπραχτική λογική που έχουμε δει μέχρι σήμερα δεν μπορεί να είναι η λύση”.

Ο κ. Αναστασιάδης απευθύνθηκε και στους πολίτες λέγοντας ότι “η κατάσταση είναι δύσκολη” και συμπλήρωσε: “Στα δύσκολα όμως πρέπει να ήμαστε δυνατοί και μέσα από τις πολιτικές και τις αποφάσεις μας να δίνουμε ελπίδα και προοπτική σ

Keywords
Τυχαία Θέματα