Απάντηση Συλικιώτη στον ΥΠΕΣ για τη στεγαστική πολιτική

12:24 20/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επικρίσεις κατά του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου ότι προσπαθεί να μεταθέσει τη συζήτηση για το “βαθύ κούρεμα” της στεγαστικής πολιτικής σε άλλα θέματα, διατύπωσε σήμερα ο τέως Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Νεοκλής Συλικιώτης.

“Οι κυβερνώντες διά του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Χάσικου σε μια προσπάθεια υπεκφυγής επιχειρούν να μεταθέσουν τη συζήτηση για βαθύ κούρεμα της στεγαστικής πολιτικής

σε άλλα θέματα”, ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Συλικιώτης, προσθέτοντας πως “επιτέλους πρέπει να καταλάβουν ότι κυβερνούν και να μάθουν να δέχονται την κριτική και όχι να υποβιβάζουν το δημόσιο διάλογο χρησιμοποιώντας υβριστικές εκφράσεις του τύπου `λαϊκιστές του κερατά` “.

Ο κ. Συλικιώτης, ο οποίος διετέλεσε και Υπουργός Εσωτερικών στην Κυβέρνηση Δ. Χριστόφια, αναφέρθηκε στην δήλωση Χάσικου ότι το ΑΚΕΛ καλλιέργησε “κουλτούρα διαπλοκής” στο ΥΠΕΣ, λέγοντας πως “τα έργα και ημέρες όλων μας σε αυτό τον τόπο είναι καλά γνωστά”.

“Είμαστε όλοι στην κρίση του λαού και ο κύριος Χάσικος είναι ο τελευταίος που έχει δικαίωμα να μιλά για διαπλοκή”, πρόσθεσε.

Επί της ουσίας, ο κ. Συλικιώτης είπε πως ο κ. Χάσικος “καταφεύγει στην προσφιλή τακτική της Κυβέρνησης όπου όλες οι αντιλαϊκές πολιτικές που εισάγει να τις φορτώνει στο μνημόνιο και στην κατ` αρχήν συμφωνία της προηγούμενης Κυβέρνησης με την Τρόικα”.

“Άλλο είναι λόγω της οικονομικής κρίσης να γίνονται περικοπές στα στεγαστικά προγράμματα και να παρατείνεται χρονικά η υλοποίηση τους και άλλο, πολύ διαφορετικό, είναι να καταργούνται προγράμματα, ιδιαίτερα εκείνα που απευθύνονται στα πιο χαμηλά εισοδηματικά στρώματα”, είπε, κάνοντας λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά μέσα από την άνιση μεταχείριση μερίδας προσφύγων που είναι οι πιο αδικημένοι, όπως είπε, και αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα σε όσους διαμένουν σε τ/κ κατοικία και αναμένουν την παραχώρηση οικοπέδου ως αντιστάθμισμα.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι για την παραχώρηση χαλίτικης γης το μόνο κρατικό έξοδο είναι μερικές χιλιάδες ευρώ για το διαχωρισμό των οικοπέδων.

Απαντώντας στις αναφορές του κ. Χάσικου για τη στεγαστική πολιτική της προηγούμενης Κυβέρνησης, ο κ. Συλικιώτης υπενθύμισε πως η Κυβέρνηση Δ. Χριστόφια με τα στεγαστικά προγράμματα έδωσε τη δυνατότητα σε πέραν των 17.000 οικογενειών, κυρίως νεαρά ζευγάρια, να αποκτήσουν ιδιόκτητη στέγη.

Χαρακτήρισε τέλος λανθασμένο το ότι η Κυβέρνηση προχώρησε σε εφαρμογή νέας στεγαστικής πολιτικής χωρίς διαβούλευση και διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως με την Παγκύπρια Επιτροπή Προσφύγων αναφορικά με τα προσφυγικά προγράμματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα