Απαράδεκτες οι διαροές εγγράφων δηλώνει το ΑΚΕΛ

16:06 8/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Απαράδεκτη θεωρεί το ΑΚΕΛ τη διαρροή του εγγράφου του γενικού πλαισίου θέσεων της ε/κ πλευράς, αμέσως μετά την αποστολή του χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα κόμματα που μετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Λουκαΐδης.

Μπορεί, είπε, να εξυπηρετεί σκοπιμότητες αυτών που το διέρρευσαν, αλλά πρωτίστως εξυπηρετεί την Τουρκία και τους στόχους τους, την άλλη πλευρά, που θα έχει τις θέσεις της δική μας πλευράς, ενώ εμείς δεν έχουμε τις δικές τους θέσεις

όσον αφορά το γενικό πλαίσιο λύσης.

Η διαρροή, πρόσθεσε, ”καταδεικνύει ότι πολύ σωστά έπραξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην δώσει το συγκεκριμένο κείμενο προ της συνάντησης στο Greentree της Νέας Υόρκης. Η ζημιά που θα προκαλείτο, πιστεύουμε, θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, έχοντας υπόψη δυστυχώς ότι η διαρροή του εγγράφου ήταν αναμενόμενη, άμα τη λήψη του από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου”.

Ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ καταγγέλλει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον τελευταίο καιρό για υποχωρητικότητα, κάτι που εντάσσεται – ανέφερε – στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων μεταλλάξεών του. ”Είναι σχήμα οξύμωρο ο κ. Αναστασιάδης να καταγγέλλει για υποχωρητικότητα τον Πρόεδρο, όταν επανήλθε και επιμένει εκ νέου στη θέση του για χαλαρή ή αποκεντρωμένη ομοσπονδία”. Οταν γνωρίζει, συνέχισε, ότι τα μέρη έχουν πετύχει συγκλίσεις για τις αρμοδιότητες της κεντρικής κυβέρνησης και πως οι θέσεις που έχουμε καταθέσει κινούνται εντός του πλαισίου που έθεσε το Εθνικό Συμβούλιο.

Κάλεσε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να ξεκαθαρίσουν τη στάση και θέση τους, κατά πόσο δηλαδή θέλουν να αφαιρεθούν αρμοδιότητες από την κεντρική κυβέρνηση, όπως ο κ. Αναστασιάδη εισηγείται.

Οι δικαιολογίες του Προέδρου του ΔΗΣΥ για τις αντιφάσεις που το ΑΚΕΛ επισημαίνει στις θέσεις του, είπε ο κ. Λουκαΐδης, αποδίδουν αυτή του τη στάση σε δείγμα σύγχρονου πολιτικού προσώπου, λέγοντας ότι είναι αναγκαίο τα πολιτικά πρόσωπα και δυνάμεις, λόγω των διαφοροποιημένων συνθηκών, να διαμορφώνουν ανάλογα τις θέσεις τους. Καμιά διαφωνία, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι αν δεν λαμβάνονταν υπόψη τα αντικειμενικά δεδομένα κάθε εποχής και κάθε περιόδου και οι πολιτικές δυνάμεις παρέμεναν προσκολλημένες σε θέσεις που εξέφραζαν υπό άλλα δεδομένα, αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως δογματισμός, όπως είπε.

Ο κ. Λουκαΐδης αναφέρθηκε στη διαφοροποίηση του ΑΚΕΛ ως προς το θέμα της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ. Εγινε, είπε, χωρίς να διαφοροποιούν τις εκτιμήσεις τους επί της ουσίας για το χαρακτήρα και την πολιτική της ΕΕ, αλλά λόγω της δραματικής αλλαγής στον κόσμο οδήγησε για χάρη του Κυπριακού και της εθνικής προσπάθειες, στην αλλαγή της θέσης του ΑΚΕΛ. Αυτό, ανέφερε, είναι δείγμα του τι πρέπει να πράττει μια σύγχρονη πολιτική δύναμη, λέγοντας ότι δεν έχουν δει τον ΔΗΣΥ να πράττει ανάλογα. ”Μια ζωή επιμένει στις νεοφιλελεύθερες προσεγγίσεις του. Μια ζωή ήταν και παραμένει, ανεξαρτήτως συνθηκών, υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, με έναν ισοπεδωτικό τ

Keywords
Τυχαία Θέματα