Διάσκεψη Φακοντή για το δημόσιο βοήθημα

14:56 8/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Ειδικά σχέδια για διάφορες ομάδες του πληθυσμού, καθώς και διαφοροποίηση του τρόπου καταβολής του δημόσιου βοηθήματος προς τους αιτητές ασύλου προβλέπει το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται από το Υπουργείο Εργασίας για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας που αφορά το δημόσιο βοήθημα σύμφωνα με τον Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, βουλευτή του ΑΚΕΛ Πάφου Ανδρέα Φακοντή.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου στα γραφεία της ΠΕΟ στην Πάφο, ο Ανδρέας Φακοντής, ανέφερε ότι

το Υπουργείο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και το νομοσχέδιο για το δημόσιο βοήθημα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Το νομοσχέδιο, όπως είπε ο κ. Φακοντής, στηρίζεται σε μια νέα φιλοσοφία που επικροτείται από την Επιτροπή και προνοεί κατηγοριοποίηση των διάφορων ομάδων του πληθυσμού που λαμβάνουν δημόσιο βοήθημα.

«Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν ειδικά σχέδια για τις μονογονικές οικογένειες, τους αιτητές πολιτικού ασύλου, τους εργαζόμενους, τους φτωχούς, τους ανάπηρους, τα ηλικιωμένα άτομα και όσους αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες της επιβίωσής τους», πρόσθεσε ο κ. Φακοντής.

Ο κ. Φακοντής αναφέρθηκε και στα κοινωνικά και εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνοπόντιοι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου με κυριότερο αυτό της ανεργίας.

«Το θέμα των άνεργων Ελληνοποντίων απασχόλησε χθες την Επιτροπή Εργασίας. Οι Ελληνοπόντιοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα ανανέωσης της άδειας παραμονής τους όπως προβλέπεται από το νόμο, η οποία καθίσταται αδύνατη, αφού έχουν πρόβλημα αυτοσυντήρησης», είπε.

Οπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι ηλικιωμένοι Ελληνοπόντιοι που στερούνται της έκδοσης κάρτας νοσηλείας επειδή κατέχουν διαβατήρια τρίτων χωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα