Συνεχίζεται η σφοδρή αντιπαράθεση για το ΡΙΚ

17:12 30/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίστηκε στη Βουλή η αντιπαράθεση μετά τη χθεσινή αναβολή της ψήφισης του προϋπολογισμού του ΡΙΚ.

Ο ΔΗΣΥ, διά του Αναπληρωτή Προέδρου του Αβέρωφ Νεοφύτου ζήτησε την παραίτηση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, ενώ το ΑΚΕΛ, διά του Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του, Σταύρου Ευαγόρου κάνει

λόγο για «στοχοποίηση του ΡΙΚ». Παράλληλα, το ΔΗΚΟ διά του Νικόλα Παπαδόπουλου καταλογίζει αλαζονεία στο ΔΣ του ΡΙΚ, ενώ η ΕΔΕΚ ζητεί την αναθεώρηση της πολιτικής του ΔΣ του ημικρατικού καναλιού.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «η πλειοψηφία της Βουλής θέλει να θωρακίσει τους εργαζόμενους έναντι της κομματικής αυθαιρεσίας αυτού του (Διοικητικού) Συμβουλίου του ΡΙΚ με τους αναξιοκρατικούς διορισμούς και προαγωγές, με το ότι έχει εργαζόμενους δέκα ταχυτήτων, τους ευνοούμενους και μη».

«Εάν θέλουν να κάνουν κομματικές πολιτικές έχουν σταθμούς που μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν. Είχαν και τηλεοπτικούς σταθμούς που τους έκλεισαν. Δεν θα φορτώσουν στον Κύπριο φορολογούμενο με νέα δάνεια, νέες υποχρεώσεις, νέους φόρους για να μετατρέπουν την κρατική ραδιοτηλεόραση σε κομματικό όργανο», είπε.

Σε ερώτηση αν θα ζητήσει την παραίτηση του ΔΣ του ΡΙΚ, ο κ. Νεοφύτου είπε πως είναι γνωστό ότι η πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων δεν εμπιστεύεται το παρόν ΔΣ και ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ δήλωσε σήμερα το πρωί ότι αν είναι αυτός το πρόβλημα θα παραιτηθεί.

«Αναμένουμε την παραίτησή του», είπε.

Ερωτηθείς σε σχέση με τη χθεσινή τροπολογία που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ στη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού του ΡΙΚ, ο κ. Νεοφύτου παρατήρησε ότι αν δεν γινόταν η αναβολή και εγκρινόταν η τροπολογία του κόμματος του, «μέχρι το τέλος του Απρίλη οι εργαζόμενοι θα πληρώνονταν μέχρι και το τελευταίο σεντ και για το Μάρτιο και για τον Απρίλιο και θα δινόταν η ευκαιρία σε ένα μήνα το ΔΣ, εάν θέλει να προασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων, όπως δήλωσε και σήμερα ο Πρόεδρος του, να παραιτηθεί και η Βουλή θα μπορούσε κάλλιστα να εξετάσει τις ερχόμενες εβδομάδες ρύθμιση που θα κατοχύρωνε και τη λειτουργία του ΡΙΚ και τη διασφάλιση των εργαζομένων».

Από την πλευρά του, ο κ. Ευαγόρου αναφέρθηκε σε πρωινές δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου στο ΡΙΚ, λέγοντας ότι «έχει γίνει ξεκάθαρο ότι η πολεμική και το κυνηγητό του ΡΙΚ δεν οφείλεται σε δημοσιονομικούς λόγους, ούτε αφορούν στην ανάγκη για δημοσιονομική εξυγίανση του ΡΙΚ, αφού έχουν γίνει εξοικονομήσεις δεκάδων εκατομμυρίων».

Όπως ανέφερε, έχουν παρουσιαστεί στοιχεία που αφορούν στην αντικειμενική και αμερόληπτη παρουσία όλων των πολιτικών κομμάτων με τον χρόνο και τις παρουσίες πολιτικών προσώπων από το ΡΙΚ. «Και ενώ έχουν απαντηθεί όλα εκείνα τα ερωτήματα, η πολεμική συνεχίζεται», συμπλήρωσε.

«Στο τέλος της ημέρας η δική μου προσωπική άποψη είναι ότι στόχος είναι το ίδιο το κρατικό ίδρυμα, η ραδιοτηλεόραση και στόχος είναι ίσως να σιγήσει η κρατική φωνή στον τομέα της ραδιοτηλεόρασης», κατέληξε.

Στις δικές του δηλώσεις, ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι όλη η

Keywords
Τυχαία Θέματα