Αποφυγή των δημόσιων δηλώσεων για την οικονομία, ζητά ο Στεφάνου

14:11 22/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Έκκληση προς όλους να αποφεύγουν τις δημόσιες δηλώσεις για την οικονομία, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος και η διαβούλευση για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, απηύθυνε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο όσον αφορά τη συζήτηση που γίνεται για την οικονομία, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «η Κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι πάντοτε τη λήψη των αποφάσεων για την οικονομία προηγείται διάλογος και διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους. Ο Υπουργός Οικονομικών είναι τώρα σ’ αυτή τη φάση της

εντατικής διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους».

Σημείωσε ότι «η Κυβέρνηση, πάντοτε με ένα ισορροπημένο τρόπο, ει δυνατόν, αντιμετωπίζει τα θέματα της οικονομίας τόσο για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών αναγκών όσο και για την επίλυση των συσσωρευμένων για δεκαετίες διαρθρωτικών προβλημάτων. Αυτή την προσπάθεια η Κυβέρνηση την καταβάλλει εδώ και καιρό και θα τη συνεχίσει», είπε.

Η Κυβέρνηση, πρόσθεσε, «κάθε φορά που γίνεται διάλογος και υπάρχει διαβούλευση αποφεύγει τις πολλές δημόσιες δηλώσεις και η έκκληση μας είναι αυτές οι δημόσιες δηλώσεις, αν είναι δυνατόν, να αποφευχθούν από όλους, διότι όταν γίνεται ένας διάλογος και μια διαβούλευση και γίνονται δημόσιες δηλώσεις με δημόσιες δεσμεύσεις και τοποθετήσεις τότε δυσχεραίνεται και το πεδίο συνεννόησης αναφορικά με τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν. Και σε αυτή την περίπτωση, η Κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια πρακτική».

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιο περιθώριο να διαφοροποιηθούν οι προτάσεις για την οικονομία ως αποτέλεσμα του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «πάμε σε διάλογο και διαβούλευση. Αυτό κάνει ο Υπουργός Οικονομικών. Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης θα ληφθούν όταν θα έρθει το συγκεκριμένο πακέτο μέτρων, όταν έρθουν τα συγκεκριμένα μέτρα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Τούτη την ώρα την προπαρασκευαστική εργασία την κάνει ο Υπουργός Οικονομικών».

Σε ερώτηση αν ο Υπουργός Οικονομικών είχε διαβούλευση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προτού αρχίσει το διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «ο Υπουργός Οικονομικών είναι Υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης Χριστόφια», προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση ακολουθεί την πάγια διαδικασία αναφορικά με αυτό το ζήτημα.

Πρόσθεσε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι όπως «ανεξαρτήτως των διαφωνιών που διατυπώνονται, τελικά δημιουργηθεί ένα τέτοιο σκηνικό στην Κύπρο και μετά τη λήψη των αποφάσεων, που να διατηρείται η κοινωνική ηρεμία στον τόπο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα