Αποκαθίσταται σταδιακά η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος

10:32 4/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε περιοχές της ελεύθερης Κύπρου που είχε διακοπεί γύρω στις 4.45 τα ξημερώματα, όταν τέθηκε εκτός λειτουργίας μία από τις μονάδες παραγωγής στη Δεκέλεια, και μέσα σε δύο με τρεις ώρες αναμένεται να αποκατασταθεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την Κύπρο.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού Δεκέλειας Ανδρέας Πολυδωρίδης ”λόγω του χαρακτήρα του

φορτίου και επειδή αυτή η μονάδα τέθηκε εκτός λειτουργίας, οι υπόλοιπες μονάδες έχουν ξεπεράσει κάποια όρια στο χαρακτήρα του φορτίου τους. Δούλεψαν οι προστασίες και διαδοχικά τέθηκαν εκτός λειτουργίας και οι υπόλοιπες μονάδες παραγωγής από τις έξι συνολικά που υπάρχουν, με αποτέλεσμα να δουλεύει μόνο μία μονάδα στο Σταθμό”, είπε.

Πρόσθεσε ότι ”επειδή την ώρα που σημειώθηκε το συμβάν, ολόκληρη η Κύπρος τροφοδοτείτο με ηλεκτρικό ρεύμα από τη Μονάδα Δεκέλειας υπήρξε ένα πιο γενικευμένο πρόβλημα”.

Εξήγησε ακόμα ότι ”σοβαρή βλάβη δεν υπάρχει και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αποκαθίσταται σταδιακά”. Είπε πως “σε συνεργασία με τον Διαχειριστή του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας θα έπρεπε να δοθεί κάποιο φορτίο ο χαρακτήρας του οποίου να μας επιτρέπει να επανέλθουμε ομαλά”.

Για το λόγο αυτό, συνέχισε ο κ. Πολυδωρίδης ”υπήρχε μια μικρή καθυστέρηση, αλλά σιγά – σιγά οι μονάδες λειτουργούν και σταδιακά αποκαθίσταται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Μέσα σε δύο με τρεις ώρες αναμένεται να αποκατασταθεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την Κύπρο”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα