Απόσυρση διαφήμισης ξενοδοχείων στα κατεχόμενα ζήτησε η Hermes Airports

18:22 25/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επιστολή προς όλες τις αερογραμμές που εκτελούν πτήσεις στην Κύπρο και προς διάφορους τουριστικούς φορείς, απέστειλε η Hermes Airports, ενημερώνοντας πως η διαφήμιση και η προώθηση τουριστικών καταλυμάτων στα κατεχόμενα συνιστά παράνομη ενέργεια και ζητώντας απόσυρση των ξενοδοχείων αυτών από τις ιστοσελίδες τους.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Hermes Airports

Αδάμος Ασπρής, «με λύπη μας έχουμε διαπιστώσει ότι αρκετές αερογραμμές που πραγματοποιούν πτήσεις προς την Κύπρο, το τελευταίο διάστημα διαθέτουν μέσω των διαδικτυακών χώρων, πληροφορίες αλλά και συνδέσεις για κρατήσεις σε ξενοδοχεία που βρίσκονται στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου».

Πρόσθεσε ότι «ως διαχειριστές των Διεθνών Αεροδρομίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, θέλουμε να εκφράσουμε την κάθετη διαφωνία μας με αυτήν την πρακτική. Κατόπιν συνεννοήσεως με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, η Hermes Airports, απέστειλε σχετική επιστολή στις 16 Μαΐου προς όλες τις αερογραμμές που εκτελούν πτήσεις προς την Κύπρο αλλά και προς τους διάφορους τουριστικούς φορείς».

Στην επιστολή μας, συνέχισε ο κ. Ασπρής, «ενημερώνουμε ξεκάθαρα όλες τις εταιρείες ότι συνιστά παράνομη ενέργεια η διαφήμιση ή προώθηση τουριστικών καταλυμάτων τα οποία βρίσκονται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και τα οποία ανήκουν σε Ελληνοκύπριους πρόσφυγες».

Ανέφερε ακόμα ότι «η Hermes Airports, καλεί επίσης όλους τους φορείς της τουριστικής βιομηχανίας, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για απόσυρση των συγκεκριμένων ξενοδοχείων από τις ιστοσελίδες τους και να συμμορφωθούν πλήρως με τη κυπριακή νομοθεσία και τη διεθνή νομιμότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα