Αποτρίχωση με laser: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

15:01 27/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι ‘παραδοσιακές’ μέθοδοι αποτρίχωσης προσφέρουν προσωρινή μόνο απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Για το λόγο αυτόν, όλο και περισσότερες γυναίκες και άντρες υιοθετούν τη μέθοδο αποτρίχωσης με laser. Ποια είναι, όμως, τα βασικά σημεία της επέμβασης και για ποιους ενδείκνυται;

Από το 1995, όταν δόθηκε για πρώτη φορά επίσημα η έγκριση των LASER για αποτρίχωση από το FDA (Food and Drag Administration) των ΗΠΑ

τα μηχανήματα έχουν εξελιχθεί, με αποτέλεσμα στις μέρες μας να υπάρχουν αρκετοί τύποι μηχανημάτων LASER για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Στο τμήμα Αποτρίχωσης – LASER του ΛΗΤΩ χρησιμοποιούμε μηχάνημα LASER αλεξανδρίτη (μοντέλο Gentle LASE), με το οποίο η αποτρίχωση επιτυγχάνεται μέσω του φαινομένου της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης.

Τι ακριβώς είναι το LASER και πώς γίνεται η αποτρίχωση;

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ουσιαστικά πρόκειται για μια εντελώς ακίνδυνη δέσμη φωτός, που μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια και απορροφάται επιλεκτικά από τη μελανίνη του τριχικού θύλακα, με αποτέλεσμα την καταστροφή των αναγεννητικών κυττάρων που παράγουν τριχοφυΐα.

Η δράση γίνεται αποκλειστικά και μόνο στο…

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα