Ιστορικής σημασίας και αξίας τα κοινωνικά μέτρα της Κυβέρνησης, ανέφερε ο Αν. Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

14:23 27/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ιστορικής σημασίας και αξίας χαρακτήρισε τις «ρηξικέλευθες, επαναστατικές, κοινωνικές» προτάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για δημιουργία ενός νέου σύγχρονου πλαισίου κοινωνικής πολιτικής, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου, προσθέτοντας πως η εφαρμογή των σχετικών μέτρων δεν θα αφήνει κανένα Κύπριο πολίτη στη φτώχεια, στην ανέχεια και στην έλλειψη οποιουδήποτε εισοδήματος.

«Μια πολιτική

που για πρώτη φορά», όπως εξήγησε, «θα προσφέρει κοινωνική πρόνοια και στον τελευταίο άνεργο που δεν έχει εισόδημα, και στον τελευταίο άνεργο επιστήμονα και πτυχιούχο, και στους αυτοεργοδοτούμενους, και στους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και στους εργαζόμενους που έχουν ελλιπή εισοδήματα».

Ο κ. Χριστοφόρου, ο οποίος μιλούσε μετά τη λήξη της συνόδου του 16ου Παγκύπριου Συνεδρίου της ΝΕΔΗΣΥ, εξήγησε ότι την ίδια στιγμή δεν θα υπάρχει Κύπριος πολίτης που δεν θα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα, να καλύψει τις βασικές ανάγκες ένδυσης και διατροφής και να καλύψει τη βασική ανάγκη για στέγη που είναι και συνταγματικό δικαίωμα.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι αυτή η πολιτική είναι πολιτική που αγγίζει τα πλατιά φτωχά λαϊκά στρώματα και δημιουργεί δικαιότερη κοινωνία και κράτος κοινωνικής πρόνοιας.

«Ανέμενα από το ΑΚΕΛ, μπροστά σε αυτή την πολιτική υπέρ των φτωχών, υπέρ των αδύναμων, υπέρ των ανέργων, τουλάχιστο μια καλή κουβέντα» είπε.

ΚΡΕΤΥΚ

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις από πλευράς του ΑΚΕΛ σε σχέση με την ΚΡΕΤΥΚ, και αφού ανέφερε πως διαχρονική θέση του ΔΗΣΥ είτε στην αντιπολίτευση είτε τώρα είναι ότι τα θέματα ενέργειας, είναι θέματα ύψιστης εθνική σημασίας και δεν χωρούν για μικροπολιτικές ή μικροπαραταξιακές προσεγγίσεις, ο κ. Χριστοφόρου δήλωσε ότι αυτό που επιχειρεί σήμερα η Κυβέρνηση είναι να δημιουργήσει μια ισχυρή κρατική εταιρεία που να διαχειρίζεται όσο το δυνατόν καλύτερα τα ζητήματα της ενέργειας και να βρίσκονται ως πλίνθοι κέραμοι ατάκτως εριμμένα οι διάφορες υπηρεσίες, οργανισμοί και εταιρείες που ασχολούνται με τα θέματα ενέργειας.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ακόμη ότι «η παρούσα Κυβέρνηση κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να επισπεύσει την επιβεβαιωτική γεώτρηση, να θέσει την Κύπρο στον ενεργειακό χάρτη της ΕΕ με κατεύθυνση και προσανατολισμό την Ευρώπη και όχι την Τουρκία, να συνάψει σχέσεις για τα θέματα ενέργειας με το Ισραήλ και να υπάρξει θετική απόφαση για εξαγωγή φυσικού αερίου για το Ισραήλ αλλά και να θέσει στις ράγιες της υλοποίησης το τερματικό υγροποίησης».

«Μπροστά σε αυτά τα μεγάλα ζητήματα οι οποιεσδήποτε αντιπαραθέσεις δεν χωρούν. Θα προχωρήσουμε με ένα και μοναδικό στόχο, να εξυπηρετήσουμε το δημόσιο και εθνικό συμφέρον, όπως εξυπηρετήθηκε για όλα τα θέματα ενέργειας» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σε σχέση με το ρόλο που θα έχει η ΚΡΕΤΥΚ σε αυτή την προσπάθεια, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε πως αυτό που πραγματικά τόσο η Κυβέρνηση όσο και ο ΔΗΣΥ έχουν ως θέση, είναι ότι η ΚΡΕΤΥΚ, η ΔΕΦΑ και άλλες διάσπαρτες εταιρείες, οργανισμοί και υπηρεσίες θα πρέπει να ενταχθούν κάτω από μια ισχυρή κρατική εταιρεία με οποιοδήποτε όνομα και η οποία θα διαδραματίζει ισχυρό ρόλο για ένα τόσο σοβαρό τομέα.

«Θα ενισχύσουμε την προσπάθεια μας για τα θέματα ενέργειας και θα τη θωρακίσουμε σε όλα τα επίπεδα» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα