Αποζημίωση 5 εκ. λιρών κατέβαλε ο «άφραγκος» Ασίλ Ναδίρ

13:55 20/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στην καταβολή αποζημίωσης συνολικού ύψους πέντε εκατομμυρίων λιρών σε εξαπατηθέντες επενδυτές, προέβη ο καταδικασθείς Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας Ασίλ Ναδίρ, κατόπιν εντολής από βρετανικό δικαστήριο.

Το δικαστήριο είχε διατάξει τον 71χρονο Ναδίρ να πληρώσει το ποσό, ειδάλλως η ποινή φυλάκισής του θα αυξανόταν από δέκα σε 16 έτη.

Αρχικά ο Ασίλ Ναδίρ είχε υποστηρίξει ότι είναι «άφραγκος», ενώ το Γραφείο Σοβαρών Οικονομικών Απατών που χειρίζεται τη νομική διαδικασία σε βάρος του εκτιμά ότι ο επιχειρηματίας έχει κρύψει την περιουσία του

για να αποφύγει την κατάσχεση και την πληρωμή των οφειλών του. Το περιβάλλον του Ασίλ Ναδίρ πάντως ισχυρίζεται ότι το ποσό της αποζημίωσης καταβλήθηκε από το στενό φίλου του επιχειρηματία Χαμίτ Τσανκούτ Μπαγκανά, ιδιοκτήτη τουρκικής αεροπορικής εταιρείας.

Δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου ανέφεραν ότι η καταβολή της αποζημίωσης θα μπορούσε να μετρήσει υπέρ των προσπαθειών των μελών της νομικής ομάδας του Ασίλ Ναδίρ να εκτίσει ο πελάτης τους την ποινή του στην Τουρκία ή στα κατεχόμενα.

Ο 71χρονος Τουρκοκύπριος κρίθηκε ένοχος για κλοπή περίπου 29 εκατομμυρίων λιρών από μετόχους από τον επιχειρηματικό κολοσσό της Polly Peck που είχε δημιουργήσει τη δεκαετία του 1980.

Keywords
Τυχαία Θέματα