ΓΓ ΑΚΕΛ: Νίκη όλων των προοδευτικών Κυπρίων η εκλογή Μαλά

13:22 20/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Να ακούσουν την ιστορική και πολιτική συνείδησή τους και να θέσουν τον πραγματικό πατριωτισμό, την ερχόμενη Κυριακή, πάνω από όλα, καλεί τους Κυπρίους ψηφοφόρους ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δηλώνοντας ότι “οφείλουμε όλοι να συνεχίσουμε και να ενισχύσουμε την κοινή ιστορική μας πορεία και να επιτύχουμε τη νίκη του Σταύρου Μαλά, κάτι που δεν θα είναι νίκη ενός κόμματος αλλά όλων των προοδευτικών Κυπρίων”.

“Όλοι, μαζί με το Σταύρο

Μαλά, μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή”, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, προσθέτοντας πως, “την Κυριακή, θα τεθεί ενώπιον του κάθε δημοκρατικού και προοδευτικού ανθρώπου ένα πολύ συγκεκριμένο δίλημμα: Νίκος Αναστασιάδης ή Σταύρος Μαλάς. Με άλλα λόγια”, συνέχισε, “την Κυριακή θα τεθεί ενώπιον του κάθε δημοκρατικού και προοδευτικού ανθρώπου το αν θα συνεχισθεί ή όχι μια κοινή πορεία, ένας κοινός αγώνας, που ξεκίνησε από τα μαύρα χρόνια του 1974 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα”.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση που φαίνεται ότι θα τηρήσει το ΚΣ ΕΔΕΚ στις προεδρικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής, μη επιλέγοντας ούτε τον έναν ούτε τον άλλο υποψήφιο, ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι αυτή “είναι η πρόταση που θα πάει στα σώματα του κόμματος”.

“Θέλω να ξεκαθαρίσω”, πρόσθεσε, “ότι οι αποφάσεις των ηγεσιών των κομμάτων είναι απολύτως σεβαστές από το ΑΚΕΛ, όμως, από εκεί και πέρα, εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως και του κεντρώου χώρου ιδιαίτερα -όλους αυτούς στους οποίους αναφέρομαι και στη δήλωση- αλλά και σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό, στον κόσμο, ο οποίος πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα κρίσιμο δίλημμα, τοποθέτηση που θα καθορίσει το μέλλον του”.

“Υπάρχει όμως και ένα άλλο στοιχείο, το οποίο θέλω να επαναφέρω”, είπε ο κ. Κυπριανού, δηλώνοντας ότι “κάποιοι, καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, προσέγγιζαν τον κόσμο της Αριστεράς, λέγοντας: Ελάτε να με στηρίξετε, για να φράξουμε το δρόμο στον Αναστασιάδη. Αυτοί οι κάποιοι έχουν όνομα και ο κόσμος αναμένει από αυτούς να επιδείξουν συνέπεια σε όλα αυτά τα οποία διακήρυτταν προεκλογικώς”.

Απευθυνόμενος στον κόσμο του κεντρώου χώρου, ο κ. Κυπριανού είπε “ότι, από τότε, ενώσαμε τα χέρια και παλέψαμε μαζί για την απελευθέρωση, την προκοπή και την πρόοδο του τόπου και του λαού μας” και “εργασθήκαμε μαζί για να απαλλαγούμε από τις αυταρχικές και αντιλαϊκές πολιτικές, που διαχρονικά ήθελαν να μας επιβάλουν”.

“Υπερασπισθήκαμε μαζί”, συνέχισε, “το δημόσιο πλούτο, διασφαλίσαμε μαζί τα δικαιώματα και τα κεκτημένα των εργαζομένων, χαράζοντας μιαν κοινή πορεία μέσα στο χρόνο, εργασθήκαμε μαζί με τους αείμνηστους Σπύρο Κυπριανού, Τάσσο Παπαδόπουλο και με Δημήτρη Χριστόφια επιτυγχάνοντας πολλά και σημαντικά για τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη”.

“Είναι αυτονόητο”, είπε ο κ. Κυπριανού, “πως, σήμερα, ανάμεσα στο ΑΚΕΛ και τα κόμματα του κεντρώου χώρου, υπάρχουν διαφορές, όμως την ερχόμενη Κυριακή δεν έχουμε βουλευτικές εκλογές, δεν θα κληθεί ο καθένας να ενισχύσει το δικό του κόμμα, αλλά την ερχόμενη Κυριακή καλούμαστε όλοι μαζί να κόψουμε το δρόμο στις αντιλαϊκές πολιτικές, να αναχαιτίσουμε το τσουνάμι της λιτότητας, των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων που απειλεί την Κύπρο, με τυχόν εκλογή του κ. Αναστασιάδη”.

Οπως ανέφερε ο κ. Κυπριανού, “την ερχόμενη Κυριακή καλούμαστε να επιλέξουμε και είτε θα αναδειχθεί στην Προεδρία ο υποψήφιος και κομματικός αρχηγός της Δεξιάς, που διέσπασε τον κεντρώο χώρο, αυτός που κατήγγειλε την ίδια του την πατρίδα στο εξωτερικό, μόνον και μόνον επειδή η πλειοψηφία του λαού δεν συμμερίσθηκε τη δική του άποψη, αυτός που οι θέσεις του στο Κυπριακό και στα κοινωνικά ζητήματα προκαλούν φόβο, είτε θα κάνουμε το βήμα να αναδείξουμε, δηλαδή, στην Προεδρία της Δημοκρατίας ένα νέο άνθρωπο, έναν ανεξάρτητο υποψήφιο που προέρχεται από την κεντροαριστερά, έναν υποψήφιο ειλικρινή, αξιόπιστο και έντιμο, έναν υποψήφιο με καθαρές και ρεαλιστικές προτάσεις, που θέλει και μπορεί να σχηματίσει Κυβέρνηση εθνικού συνασπισμού, που απορρίπτει τις επικίνδυνες συνταγές στο Κυπριακό και την κατακρεούργηση του κοινωνικού κράτους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα