Απρόσκοπτη κίνηση στα οδοφράγματα, ζητά ο Πρόεδρος Χριστόφιας

16:32 11/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε σήμερα ότι η κίνηση από τα οδοφράγματα πρέπει να γίνεται απρόσκοπτα, με βάση και τους Νόμους, και να μην δημιουργεί η ε/κ πλευρά προϋποθέσεις και δικαιολογητικά για το κατοχικό καθεστώς, ώστε να μειώσει τη ροή ένθεν και ένθεν του οδοφράγματος.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο στρατόπεδο «Ανδρέα Ζάκου» της ΕΛΔΥΚ, ενόψει του εορτασμού του Πάσχα,

αναφορικά με τη διαμαρτυρία της συντεχνίας των Τ/κ καθηγητών για τους ελέγχους των κατοχικών αρχών στα οδοφράγματα που δυσχεραίνουν τη διέλευση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «έχουν δίκαιο» να διαμαρτύρονται και πρόσθεσε ότι «πρέπει να προσέχουμε και εμείς οποιεσδήποτε πράξεις, κινήσεις, οι οποίες δίνουν αφορμή, δικαιολογητικά στην κατοχική δύναμη να κάνει αυτά τα οποία καταδικάζουν οι προοδευτικοί Τ/κ».

Σε ερώτηση αν αναφέρεται στον αποκλεισμό του οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου από τον Επίσκοπο Καρπασίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε «όχι μόνο».

Είπε ότι υπάρχουν και στην ε/κ πλευρά «ιδιοτροπίες και ιδιορρυθμίες» στα οδοφράγματα και πρόσθεσε ότι οι Τ/κ έχουν εμπιστοσύνη προς αυτήν την Κυβέρνηση και μιλάνε «έξω από τα δόντια» για τυχόν εκτροπές και ατασθαλίες που πιθανόν να γίνονται από Ε/κ, τις οποίες, όπως είπε, “τις χειριζόμαστε άμεσα”.

Ανέφερε ότι η προσέγγιση των δύο κοινοτήτων είναι υποβοηθητική στις προσπάθειες για λύση στο Κυπριακό και πρόσθεσε ότι αν αφεθούν και πάλι οι Τ/κ στην αγκαλιά της Τουρκίας, όπως έγινε στο παρελθόν, «είμαστε άξιοι της τύχης μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα