Άρχισαν τα έργα υποδομής για τις έρευνες φυσικού αερίου στα κατεχόμενα

12:46 31/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Άρχισαν χθες τα έργα υποδομής στο χώρο όπου θα γίνει η γεώτρηση στα κατεχόμενα και συγκεκριμένα στο χωριό Σύγκραση από την Τουρκική Ανώνυμη Εταιρία Πετρέλαιου (ΤΡΑΟ).

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χαμπερντάρ, το έργο έχει αναλάβει η εταιρία Νταντάσογλου Χαρφιγιάτ και προβλέπει περίφραξη του χώρου, έργα οδοποιίας και πηγάδια, που θα πρέπει να παραδοθούν μέχρι 28 Φεβρουαρίου. Τα έργα, σημειώνεται, ξεκίνησαν χθες παρά τη βροχή στην περιοχή.

Συνολικά θα εργαστούν 40 άτομα γι’ αυτές τις εργασίες και θα ανοιχθούν τέσσερα πηγάδια, λάκκους, το πρώτο θα κατέβει σε βάθος 3000 μέτρων.

Η έναρξη

των εργασιών των γεωτρήσεων θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου, με μια λαμπρή εκδήλωση στην οποία θα παρίσταται ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν αποκλείεται και η παρουσία του ίδιου του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος του τ/κ Δημοκρατικού κόμματος, Σερντάρ Ντενκτάς, αναφερόμενος στο θέμα της αποβάθρας φόρτωσης πετρελαίου είπε ότι σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχει ανάγκη και ενός λιμανιού και το κατάλληλο μέρος για ένα τέτοιο έργο είναι το κατεχόμενο Καραβοστάσι.

Οι δηλώσεις του έγιναν ύστερα από συνάντηση με την ”περιβαλλοντική πλατφόρμα” που εναντιώνεται στη δημιουργία τέτοιων εγκαταστάσεων στην κατεχόμενη Επτακώμη. Ο Σερντάρ Ντενκτάς χαρακτήρισε κάτι τέτοιο έγκλημα, γιατί θα υποβαθμίσει τον περιβαλλοντικό πλούτο της περιοχής και θα αποτρέψει τις όποιες τουριστικές επενδύσεις. Εάν η ψευδοκυβέρνηση, είπε, σκοπεύει να κάνει τη συγκεκριμένη περιοχή βιομηχανική κάνει λάθος.

Keywords
Τυχαία Θέματα