Αρνητική η Γερμανία για επιμήκυνση του χρόνου μείωσης του ελλείμματος στην Ελλάδα

01:51 13/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αρνητικά εξακολουθεί να διάκειται η γερμανική Κυβέρνηση απέναντι στην πρόταση Λαγκάρντ για επιμήκυνση του χρόνου μείωσης του ελλαδικού ελλείμματος, σύμφωνα με δηλώσεις του Γερμανού Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ.

Όπως μεταδίδει η Ντόιτσε Βέλλε (Φωνή της Γερμανίας), στη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη στο Βερολίνο και παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις που του απευθύνθηκαν, ο κ. Ζάιμπερτ αρνήθηκε να πάρει άμεσα θέση για τις δηλώσεις Λαγκάρντ, αναφορικά με την επιμήκυνση

του ελληνικού προγράμματος.

Εμμέσως όμως αποστασιοποιήθηκε, επιβεβαιώνοντας ότι η γερμανική στάση εξακολουθεί να είναι αρνητική και δηλώνοντας ότι η συμφωνημένη με όλους “λογική” διαδικασία προβλέπει ότι πραγματική βάση, για την όποια απόφαση θα είναι η σχετική έκθεση της Τρόικας.

Ερωτηθείς κατά πόσον η ελληνική πλευρά έθεσε κατά την επίσκεψη της Καγκελαρίου στην Αθήνα θέμα γερμανικών αποζημιώσεων, ο κ. Ζάιμπερτ απάντησε ότι τέτοιο θέμα “ούτε τέθηκε στην Αθήνα ούτε υπάρχει επίσημα ανάλογο ελληνικό αίτημα”.
“Όπως έγινε σαφές κατά την επίσκεψή της Καγκελαρίου στην Αθήνα”, πρόσθεσε ο κ. Ζάιμπερτ, “η Γερμανία θα κάνει σε διμερές επίπεδο ό,τι είναι σε θέση να κάνει για να στηρίξει την Ελλάδα να υλοποιήσει αυτό που έχει υποσχεθεί, στο πλαίσιο του δευτέρου δανειακού προγράμματος”.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δυνατότητες χρηματοδότησης του ελληνικού κράτους σε περίπτωση κατά την οποία η Τρόικα δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την έκθεσή της ως τα τέλη Νοεμβρίου, εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών παρέπεμψε στην ως τώρα πρακτική της Κυβέρνησης της Ελλάδας να παίρνει βραχυπρόθεσμα δάνεια για να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.

Keywords
Τυχαία Θέματα