Αρνητικό το Δ.Σ Π.Χρυσοχούς στο Πάφος 2017 και στην ανέγερση αμφιθεάτρου

09:40 9/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

To Δημοτικό Συμβούλιο Πόλεως Χρυσοχούς αποφάσισε χθες βράδυ, να πει όχι στην συμμετοχή του Δήμου στον οργανισμό « Πάφος 2017». Με 5 ψήφους κατά, και 4 ψήφους υπέρ, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι η Πόλη Χρυσοχούς δεν θα μετέχει στον φορέα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017 . Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου έκρινε ότι η Πόλη δεν θα είχε κανένα ανταποδοτικό όφελος.

Ο δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως εξέφρασε την λύπη του για την εξέλιξη. Ήταν είπε , μια αρνητική

εξέλιξη και μάλιστα με διαφορά μιας ψήφου. Είχα την ελπίδα ,είπε ο κ Οδυσσέως, ότι « μετά τις διευκρινιστικές απαντήσεις που δόθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο του Πάφος 2017 προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, πως θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί η απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης της ολομέλειας του Δημοτικού συμβουλίου που ήταν και πάλι αρνητική» .

Ο δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς ανέφερε επίσης , ότι εξαντλήθηκε κάθε προσπάθεια για να διαφοροποιήσουν την άποψη τους αυτοί που διαφωνούσαν.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου καταψηφίστηκε επίσης και το θέμα της ανέγερσης του αμφιθεάτρου στο Δ. Πόλεως Χρυσοχούς. Ο κ Οδυσσέως εκτίμησε επίσης πως μετά από αυτή την εξέλιξη η τοπική αρχή δεν θα είναι εύκολο να εξασφαλίσει επιχορήγηση για άλλα έργα , για τα επόμενα χρόνια.

Είναι θλιβερό, πρόσθεσε ο κ Οδυσσέως, με το πρόσχημα ότι υπήρχαν άλλες προτεραιότητες και χωρίς πειστικά επιχειρήματα, να αναστέλλεται ένα σημαντικό έργο για τον Πολιτισμό το οποίο με την υλοποίηση του θα μπορούσε να αποτελέσει την καλύτερη επένδυση και κληρονομιά τόσο για την σημερινή όσο και για τις επόμενες γενιές.

Keywords
Τυχαία Θέματα