Σήμερα το πολυνομοσχέδιο

08:26 9/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Σε αυτό, εκτός από τα φορολογικά, τον ΕΟΠΥΥ, την ασφάλιση όλων των ελευθεροεπαγγελματιών στον ΟΑΕΕ χωρίς εξαιρέσεις (σ.σ. μέτρο που αναμένεται επίσης να προκαλέσει αντιδράσεις) θα περιλαμβάνεται και όλο το «πακέτο» της κινητικότητας για το οποίο εκφράζονται αντιρρήσεις και από γαλάζια στελέχη.

Ήδη ο Μιχ. Ταμήλος αλλά και ο Νικ. Κακλαμάνης διατυπώνουν σοβαρές ενστάσεις, αφήνοντας ανοικτό να μην υπερψηφίσουν τη διάταξη. Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι και οι δύο έχουν

θητεία στην αυτοδιοίκηση και, παράλληλα, θα ήθελαν να διεκδικήσουν εκ νέου το δημαρχιακό θώκο, ο Ταμήλος στα Τρίκαλα, ο Κακλαμάνης, προφανώς, στην Αθήνα.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο αναμένουν ότι η έγκριση του νομοσχεδίου από τη Βουλή θα γίνει εν μέσω διαδηλώσεων και έντασης, ωστόσο δεν επιδιώκουν να δημιουργήσουν – τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα – συνθήκες συναγερμού.

Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το σχεδιασμό, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί, συζητηθεί και ψηφισθεί ως «επείγον», δίδοντας τη δυνατότητα ευρείας συζήτησης σε επιτροπή και ολομέλεια και όχι ως κατεπείγον, κάτι που σημαίνει ψήφισή του σε δύο συνεδριάσεις. Η κυβέρνηση επιθυμεί να έχει ψηφισθεί μέχρι την επόμενη Παρασκευή, 19 Ιουλίου, ενώ δεν θα ακολουθηθεί η «όλα ή τίποτε» τακτική του «ενός και μόνου άρθρου», γεγονός που ναι μεν μπορεί να οδηγήσει σε διαφοροποιήσεις αλλά και σε εκτόνωση των βουλευτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα