Αστυνομία: Να επιδειχθεί από όλους σοβαρότητα και υπευθυνότητα στον αγώνα ΑΕΛ-Φενέρ

16:24 24/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο αγώνας ΑΕΛ – Φενέρμπαχτσε, είναι ένας αγώνας υψηλού κινδύνου και γι’ αυτό θα πρέπει να επιδειχθεί από όλους σοβαρότητα και υπευθυνότητα, είπε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Κύπρος Μιχαηλίδης και πρόσθεσε ότι η Αστυνομία θα λάβει όλα εκείνα τα μέτρα, ορατά και μη, ούτως ώστε να μην δημιουργηθεί το παραμικρό.

Σε σημερινές του δηλώσεις για τα μέτρα της Αστυνομίας ενόψει του αυριανού αγώνα ΑΕΛ

– Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Europa League, ο οποίος θα διεξαχθεί, στις 22:05 στο ΓΣΠ, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι εδώ και αρκετές μέρες βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρχές της ΑΕΛ, αλλά και με οργανωμένα σύνολα οπαδών της Φενέρμπαχτσε που βρίσκονται στα κατεχόμενα.

«Είναι ένας αγώνας, όπως ξέρουμε όλοι μας, υψηλού κινδύνου και γι’ αυτό θα πρέπει να επιδειχθεί από πλευράς Αστυνομίας, και ήδη αυτό κάνουμε, μεγάλη σοβαρότητα,  υπευθυνότητα. Αλλά ζητούμε, επίσης, τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα από όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα τους οπαδούς της ΑΕΛ, οι οποίοι θα έρθουν στη Λευκωσία για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, αλλά γενικά και όλο το κοινό το οποίο θα επισκεφτεί το γήπεδο με σκοπό να παρακολουθήσει τον αγώνα», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι έχει καταστρωθεί το σχέδιο δράσης της Αστυνομίας.

«Θα έχουμε γύρω στους 410 με 420 Αστυνομικούς, οι οποίοι θα επανδρώνουν διάφορα σημεία στην Λευκωσία, περιλαμβανομένων των οδοφραγμάτων, κυρίως του οδοφράγματος Αγίου Δομετίου, από όπου θα μεταφερθούν οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε από τα κατεχόμενα. Η συνεργασία που υπάρχει με τους επικεφαλής των οργανωμένων οπαδών τόσο της ΑΕΛ, αλλά και της Φενέρμπαχτσε είναι υποδειγματική. Από πλευράς Φενέρμπαχτσε, μας έχουν αποσταλεί κατάλογοι με τα ονόματα όλων των φιλάθλων οι οποίοι θα παρευρεθούν. Έχει γίνει μια προεργασία, ούτως ώστε να μην περάσει οποιοσδήποτε φίλαθλος ο οποίος δεν είναι Τουρκοκύπριος, από τις κατεχόμενες περιοχές», συμπλήρωσε.

Ήδη, συνέχισε, έχουν εντοπίσει κάποια τέτοια προβλήματα, τα οποία έχουν στείλει πίσω απαντήσεις για κάποια άτομα τα οποία χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις.

Είπε, παράλληλα, ότι θα μεταφερθούν οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε με λεωφορεία στο γήπεδο.

«Θα γίνει αυτή η μεταφορά με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης τόσο από την ΜΜΑΔ όσο και την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας και την Τροχαία Αρχηγείου. Θα μεταφερθούν στην βόρεια πλευρά του γηπέδου, όπου θα υπάρχει αποκλεισμένος χώρος για να τοποθετηθούν τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους οπαδούς και στη συνέχεια λίγο πιο γρήγορα από τους οπαδούς της ΑΕΛ θα περάσουν από αψίδες , οι οποίες θα υπάρχουν, έλεγχοι. Το ίδιο θα υπάρχει και στην άλλη πλευρά που θα εισέρχονται οι οπαδοί της ΑΕΛ. Θα γίνει επισταμένος έλεγχος και εδώ θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι έλεγχοι θα είναι εξονυχιστικοί για όλους, ούτως ώστε να μην εισαχθεί οποιοδήποτε αντικείμενο μέσα στο στάδιο το οποίο να δημιουργήσει προβλήματα», ανέφερε.

Είπε, επίσης, ότι σε περίπτωση που κάποιο πρόσωπο, κάποιος οπαδός της οποιασδήποτε ομάδας φέρει οποιοδήποτε αντικε

Keywords
Τυχαία Θέματα