Αθώος για το φόνο Α. Χατζηκωστή δήλωσε στο Κακουργιοδικείο ο Γρηγόρης Ξενοφώντος

17:33 7/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

“Είμαι αθώος και δεν έχω καμιά σχέση με τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή”, είπε σήμερα ο 4ος κατηγορούμενος στην υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος “Δίας” και της τηλεόρασης “Σίγμα” Άντη Χατζηκωστή, Γρηγόρης Ξεονοφώντος.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο 4ος κατηγορούμενος δήλωσε αθώος, αναφέροντας ότι δεν έχει σχέση με το φόνο του Άντη Χατζηκωστή, καθώς επίσης ανέφερε πως ότι είπε στο δικαστήριο ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, Φάνος Χατζηγεωργίου, είναι

ψέματα».

Όπως υποστήριξε ενώπιον δικαστηρίου ο Ξενοφώντος, “ο Φάνος Χατζηγεωργίου κατηγορήθηκε από την αστυνομία ως δολοφόνος και τελικά έλαβε ασυλία, κατάφερε και έπεισε την αστυνομία ότι ο Προεστός ήταν το άτομο που τους μετέφερε από την Περιστερώνα μετά το φόνο, ενώ αυτό το άτομο, όπως είπε ο κατηγορούμενος, ήταν ο ίδιος”.

«Εμένα με έστειλαν στη Μολδαβία, αφού πρώτα με απείλησαν, ήμουν ο αδύναμος κρίκος και εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία να στήσουν όλη την υπόθεση εναντίον μου», πρόσθεσε ο 4ος κατηγορούμενος.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο Γρηγόρης Ξενοφώντος ανέφερε ότι τον 1ο κατηγορούμενο, Ανδρέα Γρηγορίου, τον γνώρισε στο μπαρ, στο οποίο εργαζόταν, ενώ τον Φάνο Χατζηγεωργίου τον γνώρισε σε άλλο μπαρ, μαζί με τον Κούλλη Κοσιάρη. Όπως είπε στο δικαστήριο από τότε έκανε παρέα και με τους δύο.

Επίσης, ανέφερε πως τον Κώστα Προεστό τον γνώρισε σε μπυραρία, αλλά πρόσθεσε δεν έκαναν παρέα, απλώς έλεγαν ένα γεια.

Ερωτηθείς από τον συνήγορο υπεράσπισης του, Ροβέρτο Βραχίμη, για πόσο χρονικό διάστημα διέμενε στην οδό Αγίας Ελένης στην Έγκωμη, ανέφερε ότι έμεινε για λίγους μήνες και ως εκ τούτου δεν μπόρεσε να γνωρίσει καλά την περιοχή.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Ξενοφώντος αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτό που ισχυρίστηκε στην κατάθεση του ο Φάνος Χατζηγεωργίου, ότι δηλαδή ο ίδιος ετοίμασε το σχέδιο δολοφονίας, λέγοντας ότι στην κατάθεση του ο Φάνος Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι εκείνος παρακολουθούσε μαζί με τον 1ο κατηγορούμενο το θύμα.

«Εγώ δεν ήξερα ποιο ήταν το θύμα, δεν ήξερα τις κινήσεις του, ούτε καν το αυτοκίνητο του» είπε.

Επιπλέον, ο Γρηγόρης Ξενοφώντος απέρριψε ως “γελοίο” τον ισχυρισμό του Φάνου Χατζηγεωργίου ότι μετά την Πρωτοχρονιά του 2010 είχε συνάντηση με τον Φάνο και τον Ανδρέα Γρηγορίου, στην οποία του πρότειναν να σκοτώσει τον Άντη. «Πιστεύω ότι ο Ανδρέας είναι και αυτός αθώος, διότι ξέρω τα ψέματα που είπε ο Φάνος για μένα», ισχυρίστηκε.

Κληθείς από την υπεράσπιση του να αναφερθεί στην ημέρα της στυγερής δολοφονίας, ο 4ος κατηγορούμενος ανέφερε ότι είχε μια σειρά από εργασίες που έπρεπε να κάνει, όπως να γυρίσει στο όνομα του το ρεύμα του διαμερίσματος, στο οποίο μετακόμιζε, να βγάλει βάρδια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν ο Αντρέας Γρηγορίου και παράλληλα να συνεχίσει τη μετακόμισή του.

Όπως ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ο Ξενοφώντος, όταν τελείωσε τις εργασίες του με την ΑΗΚ γύρω στις 12 το μεσημέρι πήγε στο Ιπποκράτειο και αντικατέστησε τον Φάνο, στη βάρδια για φύλαξη του Ανδρέα Γρηγορίου, για να προσθέσει αργότερα ότι έφυγε από το Ιπποκράτειο στις 18:45, με κατεύθυνση το παλιό του διαμέρισμα, για να παραδώσει τα κλειδιά στον ιδιοκτήτη.

Συνέχισε λέγοντας πως κάποια στιγμή του τηλεφώνησε ο Φάνος Χατζηγεωργίου και του ζήτησε να περάσει από το διαμέρισμα του, για να του περάσει κουρτινόξυλα.

«Όταν έφευγα από το σπίτι του Φάνου στην Ανθούπολη εκείνος μου ανέφερε ότι ήθελε να πάμε μέχρι τη Λευκωσία και τον πήγα με το αυτοκίνητό μου», είπε.

Ανέφερε ότι κατά τη διαδρομή ο Φάνος του ανέφερε ότι είχε πολλά προβλήματα με το παιδί της συντρόφου του, Γιώτας Πεντόντζιη, ότι δεν είχε δουλειά και άλλα. Είπε ακόμα πως έφτασαν στα φώτα του Κύκκου και ο Φάνος του υπέδειξε να στρίψει από κάποια στενά, που ο ίδιος, όπως ανέφερε, δεν θυμόταν, αλλά ήταν κοντά στην περιοχή της Αμερικανικής Πρεσβείας.

Ο κατηγορούμενος πρόσθεσε ότι ρώτησε τον Χατζηγεωργίου τι πήγαν να δούνε και η απάντηση που έλαβε ήταν: «Τίποτα, ξέχασε το».

Ακολούθως, ο 4ος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως επέστρεψαν στο σπίτι του Φάνου στην Ανθούπολη και στο δρόμο της επιστροφής, ο Φάνος του είπε, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, ότι θα πήγαινε με τον φίλο του τον Κώστα Προεστό σε κάποιον άνθρωπο που βρήκε ο τελευταίος, για να πουλήσει τη μοτοσικλέτα του.

«Μου ζήτησε”, είπε, “να πάω στην Περιστερώνα και να τους παραλάβω, διότι θα έπαιρνε την μοτόρα του στον Κούλλη Κοσιάρη, για να σάσει τα ηλεκτρικά της. Μου είπε, μάλιστα, να πάρω το αυτοκίνητο του Προεστού για να τους μεταφέρω, διότι το δικό μου βαν θα κατσιάριζε πολύ με τρία άτομα. Όταν φτάσαμε στο διαμέρισμα ζήτησε από τη Γιώτα να του πετάξει ένα κράνος από το μπαλκόνι, το φόρεσε στο χέρι του και ξεκινήσαμε με τη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε ο Φάνος, προς τον κυκλικό κόμβο της Ανθούπολης, για να συναντήσουμε τον Κώστα Προεστό”.

Ερωτηθείς αν αναγνωρίζει τη μοτοσικλέτα που βρίσκεται εντός της αιθούσης του Κακουργιοδικείου, ως αυτή, με την οποία μετέβησαν στον κυκλικό κόμβο Ανθούπολης, ο 4ος κατηγορούμενος απάντησε ότι δεν μπορεί να πει αν ήταν αυτή.

Συνέχισε λέγοντας: «Όταν φτάσαμε στον κυκλικό κόμβο συναντήσαμε τον Προεστό, ο οποίος περίμενε με το αυτοκίνητό του, σταθμεύσαμε δίπλα του και αυτός κατέβηκε κρατώντας κράνος. Μου είπε γεια σου, ανέβηκε στη μοτόρα και κάθισε ως συνεπιβάτης πίσω από τον Φάνο, ο οποίος μου είπε, ξεκίνα κι εσύ με το αυτοκίνητο και φεύγουμε κι εμείς”.
Ανέφερε ακόμα ότι το ρολόι έδειχνε περίπου πέντε με δέκα λεπτά μετά τις 20:00, όταν αυτός ξεκίνησε για την Περιστερώνα, και συγκεκριμένα για το χωράφι του Κοσιάρη, όπως του είχαν πει.

Επειδή δεν γνώριζε, πρόσθεσε, πού ακριβώς ήταν το χωράφι, τους είχε πει ότι θα τους περίμενε στον χώρο στάθμευσης του κέντρου “Διόνυσος”. Αυτοί, σημείωσε, έφυγαν με τη μοτοσικλέτα, παίρνοντας το δρόμο προς το ΑΠΟΕΛ.

«Όταν εγώ έφτασα στο χώρο στάθμευσης του Κέντρου Διόνυσος, ανέμενα τον Φάνο και τον Προεστό, οι όποιοι έφτασαν λίγο μετά τις 21:00. Οδηγούσε ο Φάνος και μου έγνεψε να τους ακολουθήσω. Εκατόν πενήντα μέτρα πιο κάτω φτάσαμε στο χωράφι του Κοσιάρη, ο οποίος περίμενε, και ρώτησε τον Φάνο: `εγίνηκε η δουλειά, ειδοποίησεν σε ο άλλος`; Ο Φάνος απάντησε ναι». Εγώ νόμιζα ότι μιλούσαν για τη μοτόρα», είπε ο Γρηγόρης Ξενοφώντος.

Συμπλήρωσε ακόμα πως αμέσως μετά ο Κοσιάρης άρχισε να βγάζει το βαρελάκι της εξάτμισης από την μοτοσικλέτα και την μπαταρία, ενώ πρόσθεσε πως την ίδια ώρα ο Προεστός έφερε μια μαύρη τσάντα, έβγαλε από μέσα παντελόνια και φόρμες με φερμουάρ και άλλαξαν ρούχα μαζί με τον Φάνο.

Όπως πρόσθεσε, “ο Φάνος είχε μαζί του ένα κυνηγετικό όπλο κομμένο, το οποίο έβαλε μαζί με τα ρούχα που έβγαλαν, σε μια σακούλα”.

“Ο Κοσιάρης τότε, ρώτησε τον Φάνο αν τον επαίξασιν και ο Φάνος απάντησε ναι, προσθέτοντας ότι κάποιος του φώναξε είδα σε. Ο Κοσιάρης του είπε, είναι εντάξει δεν πειράζει και εκείνη την ώρα πετάχτηκε ο Προεστός, λέγοντας ότι έχει ένα χρόνο που προσπαθεί να τον φάει», ισχυρίστηκε ο Ξενοφώντος.

Είπε πως ο ίδιος κατάλαβε τότε ότι “είναι άνθρωπο που έπαιξαν”, προσθέτοντας ότι γύρισαν και τον κοίταξαν απειλητικά. «Φοβήθηκα και πήγα αμέσως προς το αυτοκίνητο. Το όπλο, τα γάντια και τα ρούχα τοποθετήθηκαν στο αυτοκίνητο του Κοσιάρη και τα περί νεκρής ζώνης, στην οποία αναφέρθηκε ο Φάνος είναι παραμύθια”, ανέφερε στο δικαστήριο ο 4ος κατηγορούμενος.

Η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου θα συνεχιστεί αύριο, στις 09:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα