Αβ. Νεοφύτου: Να αλλάξουμε μεθοδολογία και όχι τους οίκους

18:50 5/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου σε γραπτή ανακοίνωσή του αναφέρεται στην είδηση ότι οι εταιρείες BlackRock και Pimco βρίσκονται σε διαδικασία κατάρτισης του κατάλληλου νομικού πλαισίου, το οποίο θα ξεκαθαρίσει το πλαίσιο συνεργασίας τους καθώς και τον τρόπο μεθοδολογία της εργασίας τους.

«Θεωρούμε ότι προσφέρεται η χρυσή ευκαιρία στην Κυβέρνηση, την Κεντρική Τράπεζα και την Πολιτεία να αλλάξουν τη μεθοδολογία

για τον προσδιορισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τις προβλέψεις των ζημιών των τραπεζών και των συνεργατικών ιδρυμάτων», αναφέρει ο κ. Νεοφύτου.

Μονάχα, προσθέτει, με την αλλαγή της μεθοδολογίας και την αλλαγή του ποσοστού των αναγκαίων πρωτοβάθμιων κεφαλαίων θα καταστεί δυνατή η μείωση των αναγκών του χρηματοπιστωτικού τομέα σε επίπεδα που θα καθιστούν το δημόσιο χρέος βιώσιμο. Αυτή η πράξη ευθύνης της κυπριακής πολιτείας θα είναι η απαρχή της προοπτικής ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας και της ανατολής καλύτερων ημερών για σύνολο του λαού μας.

«Οι αλλαγές των οίκων αξιολόγησης το μόνο που προσθέτουν είναι επί πλέον κόστος εκατομμυρίων ευρώ για μελέτες και έρευνες που δεν μας βγάζουν από το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει. Το τι χρειάζεται να κάνουμε είναι να αλλάξουμε τη μεθοδολογία και όχι τους οίκους», δηλώνει.

Ο κ. Νεοφύτου διευκρινίζει ότι η τοποθέτησή του δεν είναι κριτική, αλλά ότι «η τοποθέτησή μας βάζει ξανά στο τραπέζι αυτό που θεωρούμε ωφέλιμο για τον τόπο μας. Και πιστεύουμε πως τόσο η κυβέρνηση και η Κεντρική Τράπεζα, όσο και όλα τα πολιτικά κόμματα θα στηρίξουν την ύστατη αυτή προσπάθεια για να αρχίσουν, επιτέλους, να φαίνονται οι πρώτες ηλιαχτίδες στον γκρίζο ουρανό της οικονομίας της Κύπρου».

Keywords
Τυχαία Θέματα