Αβέρωφ: Αποσπασματικές και ελλιπείς οι προτάσεις της Κυβέρνησης

12:32 6/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αποσπασματικές και ελλιπείς χαρακτήρισε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου τις αντιπροτάσεις της Κυβέρνησης στα μέτρα που προτείνει η Τρόικα, όπως αυτές παρουσιάστηκαν στους αρχηγούς των κομμάτων κατά τη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο Χριστόφια, στο Προεδρικό.

Ανέφερε επίσης ότι την ώρα που η Κυβέρνηση “κάνει λάβαρο” τη διατήρηση του 13ου μισθού και της ΑΤΑ, με την πρότασή της οι μειώσεις στις απολαβές των

δημοσίων υπαλλήλων ισούνται με δύο μηνιαίους μισθούς και καταργείται η ΑΤΑ.

Ο κ. Νεοφύτου, μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, είπε ότι «μετά από δύο μήνες η Κυβέρνηση απέστειλε στα κόμματα αποσπασματικές και ελλιπείς αντιπροτάσεις που καλύπτουν μόνο τα βραχυπρόθεσμα δημοσιονομικά ζητήματα, χωρίς καμία αναφορά στα θέματα ανάπτυξης, του χρηματοπιστωτικού τομέα και των διαρθρωτικών αλλαγών».

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες προτάσεις της Κυβέρνησης που «κινούνται στη σωστή κατεύθυνση», όμως σωρεία άλλων προτάσεων επιβαρύνουν, όπως είπε, την αναπτυξιακή πορεία της κυπριακής οικονομίας, θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την προσπάθεια να βγει η χώρα από την ύφεση και είναι ορατός ο κίνδυνος να οδηγήσουν σε ένα φαύλο κύκλο αβεβαιότητας.

Αρκετά από τα μέτρα της Κυβέρνησης είναι σκληρότερα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, απ’ ό,τι οι προτάσεις της Τρόικας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ συμφωνούν με τις προτάσεις της Τρόικας, ανέφερε.

«Οι πολλές φορολογίες, αλλά και τα πολλά μικρά και αποσπασματικά μέτρα δημιουργούν πρόβλημα σε όλες σχεδόν τις κοινωνικές ομάδες» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο ζήτημα του 13ου μισθού, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι ενώ η Κυβέρνηση έχει κάνει «λάβαρο» τη διατήρησή του, την ίδια ώρα με τις προτάσεις της αποκόπτει από τους εργαζόμενους στη δημόσια υπηρεσία δύο μηνιαίους μισθούς. Ενώ, ανέφερε, η Κυβέρνηση «διαβεβαιώνει τους πάντες ότι θα προστατέψει» το 13ο μισθό, που αντιστοιχεί στο 7,5% των συνολικών ετήσιων απολαβών ενός εργαζόμενου στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, την ίδια ώρα εισηγείται περικοπές της τάξης του 15% για τους αμειβόμενους σε μεσαία επίπεδα και της τάξης του 17% για τους υψηλά αμειβόμενους, στη δημόσια υπηρεσία.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ακόμα ότι με τις προτάσεις της Κυβέρνησης καταργείται η ΑΤΑ, η οποία, εξήγησε, δεν είναι πλέον αυτόματη, αφού έχει παγοποιηθεί στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. «Μέσα στις προτάσεις της Κυβέρνησης Χριστόφια και του ΑΚΕΛ καταργείται η ΑΤΑ. Ας απαντήσει η Υπουργός Εργασίας που κάνει λάβαρο την ΑΤΑ. Πώς δέχτηκε ανανέωση των συμβάσεων στην οικοδομική βιομηχανία χωρίς ΑΤΑ; Στην πράξη αποδέχεται η Κυβέρνηση και καταργεί ουσιαστικά την ΑΤΑ, αλλά το λάβαρο ψηλά».

«Οι ώρες και οι μέρες είναι δύσκολες. Δεν είναι η ώρα των συνθημάτων. Ο Νίκος Αναστασιάδης παραμένει δεσμευμένος να στηρίξει προσπάθειες για έξοδο της χώρας από τη μεγάλη οικονομική κρίση» είπε καταλήγοντας ο κ. Νεοφύτου.

Keywords
Αναζητήσεις
content
Τυχαία Θέματα