Στη Σικελία για σεμινάριο Μεσογειακού Διαλόγου ο Α. Νεοφύτου

11:43 6/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αβέρωφ Νεοφύτου αναχωρεί αύριο για την Κατάνια της Σικελίας, όπου θα συμμετάσχει σε Σεμινάριο Μεσογειακού Διαλόγου, που συνδιοργανώνουν η Ειδική Ομάδα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ (Κ.Σ. ΝΑΤΟ) για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, η Υπεπιτροπή για την οικονομική συνεργασία και σύγκλιση Ανατολής- Δύσης και η Υπεπιτροπή για εταιρικές σχέσεις του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα

με επίσημη ανακοίνωση, το Σεμινάριο θα διεξαχθεί από τις 8 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου και θα ασχοληθεί με τις πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και δημογραφικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, περιλαμβανομένων των εξελίξεων στη Συρία και το Ιράν και των επιπτώσεων που προκαλούν τα μεταναστευτικά ρεύματα από την περιοχή.

Το Σεμινάριο θα προσφωνήσει ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου και πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Amr Moussa, ενώ ως κύριοι ομιλητές θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Anna Maria Cancellieri και ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου Abdullatif Bin Rashid Al Zayani

Keywords
Τυχαία Θέματα