Αβέρωβ: Αναμένει απαντήσεις του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

16:04 8/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στην άρνηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Πανίκου Δημητριάδη, να ενημερώσει τον ΔΗΣΥ για συγκεκριμένα θέματα που θίγει σε επανειλημμένες του επιστολές αναφέρεται με σημερινή του ανακοίνωση ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, δηλώνοντας ότι η άρνηση του κ. Δημητριάδη να τον ενημερώσει “για τα πιο πάνω ζητήματα εγείρει αριθμό ερωτημάτων”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νεοφύτου αναφέρεται σε “φήμες για αδειοδότηση της FBME (Ομοσπονδιακής Τράπεζας

Μέσης Ανατολής) από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου” και στο ότι “στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού στις 19 Ιουλίου 2012 είχαν εγερθεί ορισμένα ζητήματα, που αφορούσαν την νέα ιδιαιτέρα του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και την πιθανή στενή συγγενική της σχέση με σύμβουλο της Federal Bank of the Middle East”.

“Απευχόμαστε πάντως”, δηλώνει ο κ. Νεοφύτου, “η άρνηση του Διοικητή να μας απαντήσει, να  έχει σχέση με τις έντονες φήμες που φέρουν την Κεντρική Τράπεζα να έχει δεσμευθεί για αδειοδότηση της συγκεκριμένης Τράπεζας και ευχόμαστε η ανανέωση των ομολόγων του Δημοσίου, που λήγουν εντός ολίγων εβδομάδων, να μην έχουν την προϋπόθεση της εκ των προτέρων αδειοδότησης της συγκεκριμένης Τράπεζας”.

Παραθέτοντας τα κείμενα των επιστολών του προς τον κ. Δημητριάδη, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρει ότι “ο Διοικητής, στην εν λόγω συνεδρία, δεσμεύθηκε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής πως θα διερευνήσει τυχόν σχέση της νέας του ιδιαιτέρας με τον εν λόγω τραπεζικό οργανισμό, καθώς επίσης και τις έντονες φήμες που φέρουν την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου να προχωρεί σε αδειοδότηση της εν λόγω Τράπεζας”.

“Επειδή δεν είχαμε λάβει ενημέρωση από τον Διοικητή για τα πιο πάνω, που ο ίδιος δεσμεύτηκε να διερευνήσει”, συνεχίζει ο κ. Νεοφύτου, “του αποστείλαμε επιστολή, με ημερομηνία 30 Αυγούστου, με τα ίδια ερωτήματα”.

“Δυστυχώς και πάλιν δεν λάβαμε απάντηση από την Κεντρική Τράπεζα και αναγκαστήκαμε να στείλουμε και δεύτερη επιστολή με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου και να ζητούμε ενημέρωση για το εν λόγω θέμα”, δηλώνει ο κ. Νεοφύτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα