Πλήγμα για εκπαιδευτικούς και μισθωτούς του δημοσίου οι κυβερνητικές προτάσεις

15:31 8/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ως πλήγμα για τους εκπαιδευτικούς και τους μισθωτούς του δημόσιου τομέα θεωρεί η Οργάνωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΚ) τις κυβερνητικές προτάσεις, αφού οι νέες περικοπές στα εισοδήματά τους, όπως αναφέρουν οι καθηγητές, “έρχονται να προστεθούν στις περυσινές, επίσης, σοβαρές απώλειες στις απολαβές τους”.

“Θεωρούμε ακόμη πως το γεγονός, ότι δεν προηγήθηκε συζήτηση και διάλογος, δημιουργεί αρνητικό προηγούμενο για τις αρχές του κοινωνικού διαλόγου και τα εργατικά θέσμια”, δηλώνει η ΟΛΤΕΚ, εκφράζοντας “την αποφασιστικότητά της, σε συνεργασία και με τις άλλες εκπαιδευτικές

οργανώσεις, να συμμετάσχει σε διάλογο με τα κόμματα αλλά και την Κυβέρνηση, για υποβολή ορθολογιστικών εισηγήσεων προς διασφάλιση των αναγκαίων εξοικονομήσεων”.

Η ΟΛΤΕΚ, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, “θεωρεί ότι οι προτάσεις της Κυβέρνησης για εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών αποτελούν δυσάρεστη εξέλιξη” και ότι “η Κυβέρνηση, χωρίς καμμιά διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, διάλεξε για μιαν ακόμη φορά τον εύκολο δρόμο, που είναι η περικοπή μισθών και ωφελημάτων στη Δημόσια Υπηρεσία και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα”.

“Μοναδικό θετικό σημείο των προτάσεων”, συνεχίζει η ΟΛΤΕΚ, “είναι η μη οριζόντια περικοπή μισθών και η κλιμακωτή μείωση και θα ήταν ίσως ακόμη καλύτερα αν η μείωση των μισθών πέραν των πέντε χιλιάδων ευρώ ήταν σε ακόμη μεγαλύτερη βαθμό”.

“Αφήνοντας απείρακτο το μεγάλο κεφάλαιο και όσους συστηματικά φοροδιαφεύγουν, η Κυβέρνηση προχώρησε σε προτάσεις για μειώσεις μισθών που πλησιάζουν το 20%, αν προστεθούν και τα μέτρα της περυσινής χρονιάς”, δηλώνει η ΟΛΤΕΚ.

“Το Συνδικαλιστικό Κίνημα”, συνεχίζει η ανακοίνωση, “είχε εγκαίρως ζητήσει από την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε κοινωνικό διάλογο, μέσα από τον οποίο το συνδικαλιστικό κίνημα θα υπέβαλλε εισηγήσεις που να μην αδικούν τον μισθωτό και ταυτόχρονα να είναι και αναπτυξιακά μέτρα”.

“Τα μεγάλα επιδόματα αξιωματούχων του κράτους και βουλευτών παραμένουν αλώβητα, τα 400 εκατομμύρια ανείσπρακτοι φόροι παραμένουν σε στασιμότητα, ενώ δεν γίνεται καμμιά προσπάθεια αύξησης των εσόδων από τον ιδιωτικό τομέα και τους φοροφυγάδες”, δηλώνει η ΟΛΤΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα