Μπαγίς: Δεν τίθεται θέμα αναγνώρισης της Κυπριακής Προεδρίας

10:37 7/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν υπάρχει καμία διασάλευση στις σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ και δεν τίθεται θέμα αναγνώρισης της Κυπριακής Προεδρίας εκ μέρους της Τουρκίας, δήλωσε ο Υπουργός ΕΕ και επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χαμπερντάρ, ερωτηθείς για τις επικρίσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων σε σχέση με την ελευθερία έκφρασης στην Τουρκία, ο κ. Μπαγίς απάντησε ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν έχουν κανένα

δικαίωμα να επικρίνουν την Τουρκία στο θέμα αυτό. ”Εάν η ΕΕ αναμένει από την Τουρκία να προβεί σε συγκεκριμένα βήματα, τότε να άρει τα εμπόδια για το άνοιγμα των κεφαλαίων 23 και 24 τα οποία σχετίζονται με το ζήτημα αυτό”. Να θέσουν ενώπιον μας τα κριτήρια για το άνοιγμά τους, σημείωσε λέγοντας ότι τα δύο αυτά κεφάλαια προνοούν διεργασίες που σχετίζονται με το θέμα αυτό. ”Ομως, αδυνατούν να ανοίξουν τα κεφάλαια, προβάλλοντας ως δικαιολογία τον ε/κ τομέα, όπως αποκάλεσε την ΚΔ, και παράλληλα επικρίνουν την Τουρκία”, υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα