Μπαρόζο: Αναμένω απτά αποτελέσματα από τη συνάντηση Χριστόφια-Έρογλου

11:05 29/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Απτά αποτελέσματα από τη συνάντηση της Νέας Υόρκης μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, αναμένει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανούλ Μπαρόζο, όπως τονίζει σε γραπτή δήλωση.

«Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του ΓΓ των ΗΕ Μπαν Κι-Μουν να συγκαλέσει την επικείμενη συνάντηση της Νέας Υόρκης μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο», αναφέρει στη γραπτή δήλωση του ο κ. Μπαρόζο, ο οποίος προσθέτει ότι «μετά από περισσότερα από τρία χρόνια συνομιλιών, έφτασε η ώρα να κλείσουν όλα τα ουσιαστικά ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα». «Ολοι οι Κύπριοι και η Ευρωπαική Ενωση θα επωφεληθούν από μια Κύπρο ενωμένη», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαρόζο «Η Κομισιον αναμένει από τη συνάντηση της Νέας Υόρκης να οδηγήσει σε απτα αποτελέσματα, που θα ανοίξουν το δρόμο για την τελική φάση της διαδικασίας».

Ο Πρόεδρος της Κομισιον αφου αναφέρει ότι παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της διαδικασίας, ζητάει από τους δύο ηγέτες να αδράξουν της ευκαιρίας για την επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης τώρα. «Οι δύο ηγέτες και τα ΗΕ μπορούν να συνεχίσουν υπολογίζουν στην πλήρη υποστήριξη της Κομισιον σ` αυτη την ιστορική προσπάθειά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα