Χατζηγιάννης: Εκκλησία και πολιτεία να διασφαλίσουν τη σίτιση των δυσπραγούντων

12:07 28/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Την ανάγκη η πολιτεία μαζί με την εκκλησία μέσα από αλληλοσυμπλήρωση ρόλων να διασφαλίσουν τη δωρεάν σίτιση και τη παραχώρηση πακέτου συμπληρωματικής διατροφής σε όλα εκείνα τα άτομα, τα οποία η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει  σε πραγματική δυσπραγία και οικονομική εξαθλίωση, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Κυριάκος Χατζηγιάννης.

«Αρκετοί συνάνθρωποι μας βρίσκονται σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, λόγω απώλειας της εργασίας

τους. Θα  πρέπει το κράτος να αξιοποιήσει τις δομές, αλλά και τις εμπειρίες της εκκλησίας, ώστε διασφαλίζοντας πλήρως την αξιοπρέπεια των ατόμων να ενισχύσει την εκκλησία στο να οργανώσει μη κρατικό σύστημα δωρεάς παραχώρησης σίτισης ή συμπληρωμάτων διατροφής σε άτομα που βρίσκονται στην ύστατη οικονομική αδυναμία», αναφέρει.

Προσθέτει ότι οι ενέργειες του Επισκόπου Κωνστάντιας βρίσκονται σε αυτή τη σωστή κατεύθυνση και είναι καλό η πολιτεία να συμμετέχει ενεργά και αθόρυβα στο κοινωνικό αυτό εγχείρημα.

«Εχω εγείρει το θέμα με γραπτή ερώτηση μέσω της Βουλής, τόσο προς το Υπουργείο Παιδείας ώστε να προχωρήσει σε έρευνα σχετικά με τα φαινόμενα λιποθυμίας παιδιών λόγω ελλιπούς σίτισης και τα μέτρα που λαμβάνει, όσο και προς το Υπουργείο», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα