Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Ελεγκτών και Υπ.Συγκοινωνιών

18:06 11/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση η συνάντηση που είχε σήμερα ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Ευθύμιος Φλουρέντζου με τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας. Ως εκ τούτου, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα προβύν στα απεργιακά μέτρα που είχαν ήδη εξαγγείλει για τις 18 και 25 Ιανουαρίου, ενώ η αποχή από υπερωριακή εργασία θα συνεχιστεί κανονικά.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών απεύθυνε δημόσια έκκληση προς τους

Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας να κάνουν δευτέρες σκέψεις, καλώντας τους να προσέλθουν στο τραπέζι της συζήτησης για να καθορίσουν το ελάχιστο όριο παροχής εργασίας, που θα διασφαλίζει τη λειτουργία της ουσιώδους υπηρεσίας στην οποία ανήκουν.

Κατά την πολύωρη συνάντηση που είχε ο Υπουργός με τους Ελεγκτές στο Υπουργείο, στην παρουσία στελεχών της διεύθυνσης της Πολιτικής Αεροπορίας, όπως δήλωσε, οι Ελεγκτές δεν έκαναν αποδεκτή την πρόταση.

Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για θέματα ουσία και όχι διαδικασίας, ανέφερε μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Γιώργος Γεωργίου.

Οι Ελεγκτές που αντιδρούν στην συμπερίληψή τους στο οικονομικό πακέτο μέτρων που ψηφίστηκε από τη Βουλή εξήγγειλαν ήδη την πρόσθεσή τους να προβούν σε δύο τετράωρες απεργίες, στις 18 και 25 Ιανουαρίου, πέραν της αποχής τους από υπερωριακή εργασία.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός ανέφερε ότι, ακολουθώντας τη διαδικασία που καθορίζεται σε συμφωνία που συνομολογήθηκε το 2004 για την επίλυση των διαφορών στις ουσιώδεις υπηρεσίες, η διαφορά των δύο μερών θα μπορούσε να παραπεμφθεί σε διαιτησία.

Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι οι ίδιοι οι Ελεγκτές ανέφεραν κατά τη συνάντηση ότι η συμφωνία του 2004 τους δεσμεύει.

Σύμφωνα με τον κ. Φλουρέντζου, ο στόχος της συνάντησης ήταν να καθοριστεί το ελάχιστο όριο παροχής εργασίας για τη διασφάλιση λειτουργίας ουσιώδους υπηρεσίας, όπως είναι το Κέντρο Ελέγχουν Εναέριας Κυκλοφορίας, οι Πύργοι Ελέγχου και τα αεροδρόμια.

Ο Υπουργός συμπλήρωσε ότι η διαδικασία που προβλέπεται από τη συμφωνία του 2004 «είναι το πιο σωστό βήμα» και «οδηγεί σε έξοδο από το αδιέξοδο», πρόσθεσε όμως ότι η πρόταση αυτή δεν έχει έγινε αποδεκτή από τους Ελεγκτές.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι για να μη θεωρηθεί η πρόταση του Υπουργείου ως προσπάθεια υπεκφυγής, οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να συμφωνήσουν το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα έπρεπε να καταλήξουν σε συμφωνία για να στείλουν τη διαφορά σε διαιτησία, κάτι που, όπως πρόσθεσε, δεν έγινε επίσης αποδεκτό.

Ερωτηθείς αν οι Ελεγκτές παραβίασαν τη συμφωνία του 2004, ο κ. Φλουρέντζου είπε ότι οι Ελεγκτές «ισχυρίζονται ότι, με την ανακοίνωση που έχουν εκδώσει, διασφαλίζουν το ελάχιστό το οποίο πρέπει να διασφαλίζεται». Συμπλήρωσε ότι κατά το Υπουργείο, η συμφωνία περιλαμβάνει την πρόνοια ότι το ελάχιστο όριο παροχής εργασίας θα πρέπει να συμφωνηθεί και όχι να γίνει μονομερώς.

Σε ερώτηση για το πώς θα κινηθεί το Υπουργείο, ο κ. Φλουρέντζου είπε το Υπουργείο θα κάνει τις απαραίτητες διαβουλεύσεις, ούτως ώστε να καθορίσει τ

Keywords
Τυχαία Θέματα